Cauta in stiri

RSS Feed

interviu

Interviu cu Mircea Vrajitoru, triplu campion est european

Paul Lozba | 11.10.2008
Foto ©: CSM Bucuresti

Mircea Vrajitoru a reusit in luna septembrie a acestui an, performanta deosebita de a castiga pentru a treia oara consecutiv, Campionatul Est European de Viteza la clasa 125SP. Motoflash a avut placerea de a discuta cu tanarul campion.

Mircea, cand ti-ai inceput cariera moto si care a fost prima victorie importanta?
Cariera mea moto a inceput foarte devreme, de la 6 ani. Prima mea cursa castigata a fost in 2003, la Arad sau Tirgu Mures dar nu mai tin minte exact. La 4 ani m-am urcat prima data pe un motor, pe picioarele mele.

La doar 15 ani, campion est european pentru a 3-a oara consecutiv! Cum ai reusit?
M-am antrenat apoape zilnic, dar nu numai pe motocicleta. De mult timp fac si atletism cu marele antrenor Adrian Popovici si asta m-a ajutat mult. In plus am beneficiat de experienta si sfaturile tatalui meu, Octavian Vrajitoru.

De ce ai absentat la etapa din Turcia?
Pentru ca am ales sa merg la Hungaroring pentru a concura la etapa finala din Campionatul Alpe Adria.

Inainte de ultima runda din Serbia, in clasamentul general erai pe locul 2 in urma bulgarului Vasil Kichukov. A fost o lupta stransa?
Lupta foarte stransa nu a fost, doar ca eu nu am fost la etapa din Turcia si din aceasta cauza am pierdut puncte importante.

Care a fost cea mai grea cursa din campionat?
Cea mai grea cursa a fost cea de la Plevna din luna iulie, cand am tras din greu in lupta cu Vasil Kichukov si Denis Braescu insa in final am reusit sa termin pe locul 2.

Cum s-a descurcat motocicleta ta Aprilia RS 125 pe parcursul campionatului?
La inceput a fost foarte dificil cu ciclistica motocicletei, nu apucasem sa fac vreo tura cu ea inainte sa concurez prima data. Am fost la Pannonia-ring pentru o zi, inainte de prima etapa de campionat national de la Hungaroring, dar am cazut la sfarsitul zilei . La Hungaroring am cazut de 2 ori (imediat a 2-a zi) in Warm-up si in cursa , dar am avut noroc ca s-a reluat startul. Dupa prima etapa am rezolvat toate problemele cu ea si a mers perfect. Eu sunt multumit de ea.

Ce modificari are motocicleta ta fata de una standard din magazin?
Modificarile nu sunt foarte mari. Am schimbat piston/cilindru, toba si lantul, ceea ce a facut sa ii creasca puterea. Am mai modificat un pic la scarite si ghidoane pentru a o adopta pentru stilul meu de pilotaj. Nimic mai mult.

Performanta ta ti-a asigurat posibilitatea de a concura in acest weekend la Campionatul European UEM Road Racing.
Da, este o performanta si m-a dus pe lista celor inscrisi pentru UEM Final. Dar din pacate nu o sa ajungem pana acolo pentru ca s-a intarziat foarte mult asigurarea fondurilor necesare pentru acest campionat.

Pe ce circuite ai concurat pana in prezent?
Pannonia-ring si Hungaroring din Ungaria, Izmit din Turcia, Serres din Grecia si preferatul meu Sachsenring din Germania.

Care sunt obiectivele tale pentru anul 2009?
Obiectivele mele pentru 2009 inca nu au fost determinate. Dar sigur voi avansa la SuperSport si acesta va fi un an de acomodare.

Putem spera sa te vedem in MotoGP?
In MotoGP este foarte greu sa ajungi si totodata sa faci si performanta. Avem sperante pentru MotoGP dar inca nu este timpul potrivit.

Exista posibilitatea construirii unui circuit moto de viteza la Targu Mures, ce parere ai de acest lucru?
Am auzit si eu de acest circuit ce urmeaza sa se construiasca la Targu Mures. Am o parere foarte buna despre acest proiect in special pentru ca in Romania nu exista nici unul si sper sa se construiasca cat mai repede. Orice investitie in motorsport este un pas inainte, mai ales un circuit profesionist.

In 2008 ai trecut de la Wizard-Racing la Clubul Sportiv Municipal Bucuresti
Da, asa e. Am trecut de la clubul familiei la cel al primariei. Este un sigur motiv: cel financiar.

Care este motocicleta ta de vis?
Motocicleta mea de vis este Suzuki. Evident Suzuki GSX-R 600 K8 (alb)

Mircea, felicitari inca o data pentru titlu! Mult succes in continuare!
Multumesc.

Bookmark and Share
bravo tinerilor vrajitori! by calma iulia on 21.03.2009
bravo mircea!bravo bogdan!sa castigati cat mai multe batalii si sa fiti sanatosi! sunteti minunati!
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.