Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Ionel Pascota, campion in exil

Paul Lozba | 02.01.2009
Foto ©: UCMR

Din 2009, Ionel Pascota va concura cu licenta austriaca. Avid dupa sicane pe asfalt, dar satul de sicanele birocratice pe care le-a intampinat in lumea motorizata din Romania, poate cel mai valoros motociclist al nostru va reprezenta de acum incolo Austria.

In urma cu putin timp a fost la un pas de excluderea din viata sportiva. Motivul? Un banal comunicat de presa remis de UCM Resita, echipa pentru care concureaza Ionel Pascota, si care nu le-a fost pe plac mai marilor Federatiei Romane de Motociclism! In acel comunicat, pilotul era prezentat drept campion european al competitiei UEM Cup 2008. Perfect adevarat, Pascota castigase la general concursul, dar oficialii FRM i-au cerut sportivului sa nu se mai declare campion european, ci numai... castigator. S-a format o comisie pentru analizarea cazului ?i supunerea la vot. Pilotul timisorean insa a avut castig de cauza cu patru voturi pro si unul contra. Tot scandalul a fost doar picatura care umpluse paharul, divergentele fiind mai vechi.

Insa pentru Pascota totul a fost ca un semnal. Semnalul ca nu mai dorea sa aiba asemenea probleme ?i ca este momentul sa isi continue cariera in alte coordonate. Singura solutie gasita a fost una extrema, deoarece a ales sa renunte la afilierea de la FRM si sa se inscrie in OAMTC, adica in Federatia Austriaca. „Am avut niste probleme de birocratie cu federatia si, pana la urma, eu si echipa mea, UCM Resita, am ajuns la concluzia ca este mai bine sa participam anul viitor pentru federatia austriaca, sub licenta lor. Se pare ca este mai aproape de noi Austria decat Romania. Voi participa in continuare ca sportiv roman, va canta pentru mine tot imnul Romaniei, pot participa tot in aceleasi campionate europene”, a spus Pascota.

Dupa ce a luat decizia aceasta, Ionel nu mai considera ca are de ce sa detalieze ce a fost in trecut. „Nu pot spune ca este neaparat mai avantajos, nu inseamna neaparat ca austriecii ne sprijina mai mult, dar ne respecta pe noi, ca sportivi. Eu raman tot roman, voi reprezenta tot Romania, dar cand voi lua un premiu, beneficiile le va incasa federatia austriaca”, ne-a spus pilotul.

Echipa sa, UCM Resita, l-a sustinut si ramane alaturi de Pascota in continuare.

Cel mai valoros aur
Ionel Pascota a obtinut in acest an cea mai importanta medalie de aur din motociclismul romanesc la nivel continental, dupa ce a devenit campion al UEM Cup 2008, UEM insemnand Uniunea Europeana de Motociclism. Informatia este confirmata oficial printr-un comunicat: „Va informam pe aceasta cale ca pilotul Ionel Petru Pascota este campion al UEM Cup 2008, la clasa SuperSport”.

"Austriecii nu ma ajuta mai mult, dar macar ma iubesc! Pentru ei, toti suntem la fel" - Ionel Pascota, pilot UCM Resita

"Stiu de decizia lui de a se inscrie in campionatul Austriei si, daca el crede ca asa ii va fi mai bine, noi nu ne opunem acestei alegeri. I-am aprobat cererea de transfer" - Cristian Muresan, presedinte FRM

Sursa: ProSport

Bookmark and Share
"Campionul European" Ionel Pascota by Yamaha on 20.01.2009
Felicitari pentru titlul de campion european. Inceputul e promitator esti pe drumul bun dar mai ai de tras pana il bati pe RODRIGUEZ,Anghel. M-ai ai de batut 24 de alergatori ca sa poti fi campion european cu adevarat. BAFTA SI FELICITARI!!
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.