Cauta in stiri

RSS Feed

Campionatul European Alpe Adria

Ionel Pascota a abandonat la Hungaroring

28.04.2009
Foto ©: Firemotorsport

Pilotul Ionel Pascota, de la echipa UCM Resita, a fost ghinionist la debutul in editia 2009 a Campionatului European de motociclism viteza Alpe Adria, fiind nevoit sa abandoneze pe circuitul de la Hungaroring, langa Budapesta.

Pascota, care a concurat la lasa 600 cmc Supersport, a intampinat numeroase probleme in cele doua sesiuni de calificari anterioare cursei, atat la setup-ul motorului, cat si al suspensiei. Pornit de pe locul 4 pe grila de start, campionul resitean a cazut in a treia tura de pista, fiind nevoit sa abandoneze, anunta Adevarul.

"Inca de la sesiunea de antrenamente am intampinat cateva probleme de setup, atat ale suspensiei, cat si ale motorului, probleme care au persistat si dupa prima sesiune de calificari. Apoi am gasit o setare mai buna pentru suspensie, fapt care m-a ajutat sa-mi imbunatatesc recordul personal al circuitului cu 6 sutimi'', a declarat Pascota.

''Am luat startul bine, am mers doua ture pe pozitia a patra, foarte aproape de primii piloti, pe care am simtit ca pot sa-i depasesc. Motocicleta s-a comportat foarte bine, dar in tura a treia, in a doua curba a circuitului, am inclinat-o un pic prea mult, am atins asfaltul cu capacul alternatorului si am cazut, nemaiputand sa revin pe pista'', a explicat Pascota.

Este demn de precizat ca la sfarsitul acestui campionat, din cele 11 etape existente in calendar, cele mai slabe trei rezultate se sterg si, practic, nu am pierdut puncte prin acest abandon.

In perioada 8-10 mai va avea loc urmatoarea etapa din Campionatul European Alpe-Adria, la Rijeka, in Croatia.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.