Cauta in stiri

RSS Feed

Raliul Dakar

KTM se retrage din Raliul Dakar!

04.06.2009
Foto ©: KTM

Noua regula care va limita la 450cmc motocicletele incepand cu 2011, anuntata azi de organizatorii Raliului Dakar, a determinat retragerea constructorului austriac KTM, forta dominanta a competitiei din ultimii ani.

Dupa ce a castigat opt titluri consecutive, KTM si-a anuntat astazi retragerea din renumitul raliu, acceptand consecintele imediate ale acestui fapt. Astfel compania nu va mai fi reprezentata la raliul din America de Sud nici printr-o echipa oficiala de uzina dar nici prin echipe private sustinute de KTM. Austriecii subliniaza insa ca vor ramane implicati in acest tip de sport insa isi vor concentra eforturile asupra Campionatului Mondial si asupra altor raliuri importante.

Decizia organizatorilor de a schimba regulile, cu scopul de a opri dominatia KTM, venita fara nici un fel de instiintare in prealabil, loveste puternica uzina austriaca. Cu doar 6 luni inaintea startului cand nu doar echipa de uzina dar si majoritatea echipelor private sunt in pregatiri intense pentru acest raliu extrem de complex, retragerea imediata a liderului mondial in segmentul offroad este singura consecinta posibila.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.