Cauta in stiri

RSS Feed

Raliul Dakar

Mani a cazut prada unei gropi nesemnalizate pe road book

04.01.2009
Foto ©: Vectra Racing Team

Cea de a doua etapa a Dakar-ului nu fost de loc usoara pentru Mani Gyenes, care ca si alti piloti a cazut intr-o groapa aflata la 3 km de la startul probei speciale – groapa nu era semnalizata pe road book.

Cel mai tanar membru al Vectra Racing Team si in acelasi timp cel mai bine clasat pilot roman in Dakar (a terminat primul sau Dakar, cel din 2007, pe locul 9 la debutanti), a pornit in etapa Santa Rosa - Puerto Madryn al 95-lea; dupa ce ieri, in prima zi, a raliului a pierdut foarte mult timp dandu-i roata sa spate lui David Casteu. In momentul cand s-a oprit sa isi ajute coechipierul se afla pe locul 14.

Din pacate, ziua de azi a fost una cu ghinion pentru satmarean. La 3 km de la startul probei speciale a cazut intr-o groapa, care nu era semnalizata pe road book. In aceelasi loc au mai cazut si alti piloti, insa doar trei s-au accidentat mai grav neputand sa termine proba speciala. Printre acestia trei se numara si Mani, care acuza dureri mari la unul din brate si la ora Romaniei 16:15, ora locala 12:15, astepta sa fie transportat cu avionul in bivouac-ul etapei de astazi, unde urmeaza sa i se faca o series de radiografi, pentru a vedea exact daca bratul este rupt sau nu. In aceasta noapte vom afla daca Mani va mai putea continua Dakar-ul sau nu.

Mani Gyenes:Sunt bine doar ma doare destul de tare bratul si umarul si acum astept sa vad ce vor spune medici. Suntem trei piloti care s-au accidentat mai grav in acea groapa, care nu a fost trecuta pe road book. Am avut un foarte mare ghinion. Si azi ca si ieri au fost probleme mari de vizibilitate din cauza prafului pe care il ridicau pilotii din fata. Daca nu am avut scris pe road book ca exista la km 3 o groapa nu am avut cum sa vad din cauza prafului si am cazut in ea. Vreau sa il felicit pe Frans pentru ca a avut o proba speciala extraordinara astazi si a reusit sa castige cea de a doua proba a Dakar-ului din 2009.

Vectra Racing Team in ziua 2
Chiar daca Mani s-a accidentat in echipa exista si un motiv de bucurie. Frans Verhoeven a terminat primul proba speciala de 237 de km devansandu-l pe Cyril Despres si ocupa locul doi in clasamentul general.

David Casteu a terminat ziua pe locul 24, dupa ce a fost al 69-lea rider la start, si a reusit sa mai recupereze din handicapul care il desparte de Marc Coma, urcand in clasamentul general pe locul 31.

Romeo Duicu continua sa nu forteze si sa mearga cat de prudent posibil pentru a reusi sa ajung la finis si termina ziua pe locul 112.

Marcel Butuza in ciuda unei accidentari suferite ieri la umar a reusit sa ia startul astazi, insa pana la ora 17:00 ora Romaniei nu reusise sa ajunga la finisul probei. (vom reveni cu amanunte)

Philippe Cottet si Francisco Lopez nu au avut nici ei o zi usoara. Pilotul chilian insa s-a descurcat mult mai bine decat ieri si odata eliminata problema supraincalzirii mousse-urilor, a reusit sa termine ziua pe locul 8. Cottet a urcat si el in clasament si a terminat ziua pe locul 45.

Mai multe despre Mani Gyenes puteti afla accesand blogul lui Mani. Mai multe fotografii si informatii despre Vectra Racing Team sunt disponibile pe www.vectraracing.com.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.