Cauta in stiri

RSS Feed

endurocros

Mani Gyenes castiga prima etapa din Campionatul National de Endurocros

14.03.2010
Foto ©: Catalin Stoia / Simcat

Inciuda zapezii si a temperaturilor scazute, sambata 13 martie s-a desfasurat la Zarnesti, in zona circuitului de motocros, prima etapa din Campionatul National de Endurocros. Pilotul Vectra Racing, Mani Gyenes, detinatorul a trei titluri nationale la endurocros, s-a impus fara probleme devansandu-i pe George Cabal si Ionut Cojanu, piloti din Campionatul National de Motocros.

Chiar daca vremea nu a fost proprice pentru endurocros, avand in vedere ca temperatura maxima a ajuns doar la 1 grad Celsius, peste 30 de sportivi s-au prezentat la Zarnesti pentru a concura in prima etapa din acest sezon. Pe un traseu in care s-a mers atat pe noroi cat si pe zapada, Mani Gyenes a reusit sa se impuna in fata a doi din colegii de la Clubul Sportiv Vectra Zarnesti. Rezultatul din aceasta cursa ii permite pilotului satmarean sa porneasca cu un avantaj in sezonul 2010, cand doreste sa obtina cel de al patrulea titlu national din cariera, in ciuda faptului ca va fi nevoit sa absenteze de la cateva etape pentru a concura in Campionatul Mondial de Rally Raid.

Mani Gyenes alaturi de colegii de la Vectra Racing Team Marcel Butuza, Alex Garbacea si  Romeo Duicu spera sa poata participa la trei din cele sase etape ale sezonului 2010 din Campionatul Mondial de Rally-Raid. Prima din etapele inscrise in calendarul echipei pentru acest an este Raliul Tunisiei programat in perioada 1-7 mai.

Pe langa raliurile din Africa, care vor fi practic o pregatire pentru Dakar 2011, o parte din membrii echipei vor concura in acest an si la competitii precum Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro din lume, si Romanian Extreme Adventure, cea mai lunga saptamana de off-road extrem din Europa .

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.