Cauta in stiri

RSS Feed

Raliul Faraonilor

Mani Gyenes - din nou pe podium!

08.10.2008
Foto ©: Vectra Racing Team

Mani Gyenes si-a confirmat valoarea si in etapa a 4-a a celui mai dificil raliu din Campionatul Mondial de Rally-Raid, urcand pe podium si in proba speciala Sitra-Siwa.

Cu trei zile inainte de finalul primului raliu din Campionatul Mondial de Rally-Raid in care concureaza, Mani Gyenes ocupa locul 4 in clasamentul general. Pilotul satmarean si-a confirmat valoarea in etapa cu numarul 3 cand a reusit sa devina primul pilot roman care castiga o proba speciala din Campionatul Mondial, chiar daca se afla doar la a doua sa competitie in Africa.

Datorita rezultatului din proba speciala de pe 7 octombrie, Mani a pornit primul in etapa de azi si a reusit sa se mentina in top 3 terminand cei 378 de km la doar 3 minute in spatele lui Frans Verhoeven - castigatorul de azi.

Mani a declarat: "Astazi am pornit pentru prima data in cariera primul intr-o proba speciala a unui rally-raid international si pentru mine acest lucru inseamna enorm, mai ales ca acest eveniment este al doilea ca dificultate dupa raliul Dakar.

Practic, am fost liderul etapei de ieri si asta m-a surprins pentru ca nu credeam ca pot fi, in anumite portiuni, mai rapid decat coechipierii mei David Casteu si Frans Verhoeven.
Astazi, David m-a ajuns din urma inainte de al doilea punct de control orar si dupa aceea am mers impreuna, Frans reusind insa sa ne depaseasca. Pentru echipa conteaza foarte mult ca azi am terminat toti trei pe podium si ar fi extraordinar daca am putea sa ne mentinem aceste pozitii.

Maine avem de concurat intr-o bucla de 390 km, care va avea finisul tot in bivouacul din oaza Siwa, unde am ajuns astazi. Suntem in asa numita perla a Egiptului din Desertul Libian, locatie care a fost vizitata si de Alexandru cel Mare cand a venit sa consulte Oracolul lui Ammon"

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.