Cauta in stiri

RSS Feed

competitii off-road

Marc Coma accidentat in Raliul Sardiniei

05.06.2009
Foto ©: marccoma.com

Marc Coma, castigatorul Dakar 2009 si unul dintre cei mai talentati piloti de off-road din lume, a suferit o cazatura serioasa in timpul penultimei etape din Raliul Sardiniei, fiind nevoit sa abandoneze.

"A fost chiar la inceput si am cazut foarte tare. Mergeam repede pe o sectiune foarte larga atunci cand am lovit un morman de pietre." a marturisit pilotul spaniol.

"Am fost aruncat peste ghidon si am aterizat rau. Organizatorii au venit cu elicopterul si m-au transportat la spital. Au existat unele ingrijorari ca mi-am perforat plamanii si rupt cateva coaste dar in final se pare ca mi-am fracturat incheietura mainii si clavicula stanga."

Marc Coma trebuia sa participe peste o saptamana la editia de anul acesta a competitiei Erzberg Rodeo din Austria, insa acum are toate sansele sa absenteze de la mai multe evenimente importante programate in 2009.

Dr. Xavier Mir de la Institutul Universitar Dexeus din Barcelona, acelasi specialist care se ocupa de mai multi piloti din MotoGP, a declarat: "Am pus o placuta cu noua suruburi pe clavicula deci ar trebui sa se vindece bine, insa la incheietura mainii este mai complicat. A trebuit sa dislocam incheietura pentru a monta o placuta acolo. Am folosit noua suruburi pentru a o fixa apoi am pus incheietura inapoi la locul ei. Acum va trebui sa o tinem sub observatie intre 48 si 72 de ore inainte sa stim mai multe despre cat timp va dura recuperarea."

Via I Visordown

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.