Cauta in stiri

RSS Feed

rally raid

Marc Coma va lua startul la Baja 500

Costi Radoi | 28.05.2012
Foto ©: red bull

Cu trei victorii la Dakar in buzunarul de la piept, Marc Coma s-a inscris la startul legendarei curse Baja 500, pentru echipa FMF Bonanza Plumbing KTM Baja Team, cursa ce a ajuns la a 44-a aniversare. Evenimentul va avea loc la Ensenada, in Mexic, in perioada 3-5 iunie.

Team leader va fi Kurt Caselli, iar Marc ii va mai avea in echipa pe Mike Brown si Ivan Ramirez si bineinteles starleta echipei va fi ‘7X’ KTM 450 XC-F. Coma a mai participat in 2006 la Baja Nevada 1000, fiind coechipierul lui Kellon Walch, dar abia acum va lua startul la 500, in Mexic, adevarata cursa Baja.

Spaniolul Coma intra in echipa “instalatorilor” americani cu o cariera impecabila in spatele sau, dar mai ales in varf de forma. Chiar daca Dakar-ul de anul acesta nu i-a adus titlul, are insa 3 la activ, iar in acest an in Campionatul Mondial de Country Rally a castigat deja etapele Dubai Desert Challenge si Quatar Sealine Rally.

Mereu am fost extaziat la ideea ca as putea participa la acest rally legendar intr-o zi,” a declarat Coma. “Acesta nu este un eveniment foarte cunoscut in Europa, insa este una dintre cele mai importante competitii off-road din lume. Nu voi lasa sa se iroseasca o asemenea ocazie. Dupa atatea competitii chiar imi doresc sa incerc si lucruri noi iar un eveniment ca acesta ma motiveaza enorm.”

Coma a fost invitat in echipa in urma accidentarii lui Quinn Cody. “Ne trebuia un nou membru in echipa dupa ce Cody s-a accidentat,” a declarat team manager-ul Antti Kallonen. “Suntem incantati sa anuntam ca-l avem pe unul dintre cei mai talentati si de succes rally raid-er din lume, Marc Coma”.

Echipa are o componenta puternica. Caselli conduce la general in AMA National Hare & Hound, este campion WORCS, este renumit pt calitatile sale in off-road si va fi pilotul care porneste primul. Al doilea va fi Brown, care are o experienta indelungata in motocross si supercross si a ajuns in rally raid in urma cu 5 ani. Evenimentul SCORE/Baja 500 este al doilea eveniment SCORE pentru Brown. In echipa s-a intors si mexicanul Ivan Ramirez, foarte cunoscut in evenimentele SCORE/Baja si un castig pentru echipa KTM. Ramirez si Caselli au facut echipa pt SCORE/Baja 250 si au plecat apoi acasa cu trofeul.

Tags: coma, ktm, baja,
Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.