Cauta in stiri

RSS Feed

rally-raid

Martin Freinademetz in forma la Dakar

05.01.2010
Foto ©: Sigi Freinademtez - Xventure

Organizatorul Red Bull Romaniacs, Martin Freinademetz a dovedit in primele zile ale Dakar 2010 ca este facut intr-adevar pentru competitii extreme.

Campion mondial si european de snowboard, Martin se afla la cea de a doua experienta in cel mai dificil rally-raid al lumii. Prima data si-a incercat norocul in 2007, in ultima editie a Dakar-ului gazduita de Africa, cand a reusit sa fie printre norocosii care s-au bucurat de finisul de pe malul Lacului Roz din Senegal. In 2010, si-a dorit sa isi incerce fortele si in noua configuratie a Dakar-ului si s-a inscris in competitia gazduita de Argentina si Chile.

Ajungerea in Buenos Aires a insemnat pentru Martin Freinademetz in prima faza acomodarea cu motocicleta KTM 690 Rally si cu fusul orar.

In fata a sute de mii de fani ai raliului, austriacul, care concureaza cu licenta din partea Federatiei Romane de Motociclism, a participat la startul oficial din Buenos Aires. Pe 2 ianuarie, Dakar 2010 a pornit in mod oficial intr-o aventura ce urmeaza sa masoare pentru categoria moto 8.937 de km, din care 4.717 km reprezinta lungimea totala a probelor speciale.

Cum in prima etapa (Colon – Cordoba) s-a pornit in ordinea numerelor de concurs, Martin a fost al 110-lea rider in startul probei speciale. A reusit insa sa aiba un ritm bun si dupa primele trei zile ale Dakar 2010 se afla pe locul 30 in clasamentul general. Cea mai buna zi, pentru omul care ii chinuie de peste sase ani pe cei mai buni piloti de enduro extrem si rally-raid din lume la Red Bull Romaniacs, a fost prima etapa in care s-a concurat in dune. Etapa La Rioja-Fiambala, ultima din Argentina in aceasta prima parte a raliului, i-a permis lui Martin sa recupereze peste 20 de pozitii in clasamentul general al raliului.

Astazi este o zi foarte grea pentru toti cei care sunt implicati in Dakar 2010 pentru ca se trec Anzii. Motociclistii au fost nevoiti sa se trezeasca inca de la ora 5 am (ora Argentinei) pentru a parcurge cei 394 de km de legatura care ii duc din Argentina in Chile - sunt nevoiti sa ruleze chiar si la altitudini de peste 4000 de metri.

De la frigul din Anzi vor trece la o proba speciala de 163 de km in partea de sud a desertului Atacama. In cel mai arid desert al lumii, pilotii din Dakar 2010 vor avea de parcurs in regim de proba speciala 2136 de km. Practic, in Atacama caravana va petrece sase zile, cinci de concurs si una rezervata odihnei.

Dupa primele 3 din cele 14 etape ale raliului, lider la clasa moto este pilotul oficial KTM Cyril Despres (triplu castigator al Red Bull Romaniacs si dublu castigator al Dakar-ului in configuratia Africa).

Martin Freinademetz: „Am reusit sa am un ritm bun ieri si sa ma concentrez in cei 30 de km de dune. Busola si roadbook-ul mi-au fost cei mai buni prieteni in prima etapa cu nisip. Sper ca totul sa mearga bine si in Atacama pentru ca inca ne aflam la inceputul raliului.”

Pentru a urmarii live evolutia lui Martin accesati site-ul Dakar si introduceti numarul de concurs 110. Editia 2010 a Raliului Dakar este programata sa se incheie pe 17 ianuarie in Buenos Aires.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.