Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

Max Biaggi si Ben Spies se impun la Brno

27.07.2009
Foto ©: Aprilia Racing

Max Biaggi (Aprilia) si Ben Spies (Yamaha) au castigat pe rand cate o cursa din cea de-a zecea etapa a Campionatului Mondial de Superbike desfasurata la Brno in fata a unui numar record de 75.000 de spectatori.

In prima runda, Biaggi a obtinut cele 25 de puncte dupa ce Spies a fost scos de pe circuit de catre Michel Fabrizio (Ducati Xerox), aceasta fiind si prima victorie a fabricii Aprilia din actualul sezon competitional.

Spies s-a impus in cea de-a doua cursa in timp ce liderul clasamentului general provizoriu Noriyuki Haga, aflat inca intr-o conditie fizica precara, reuseste sa ramana in top cu un avans de sapte puncte.

Cursa 1: Max Biaggi a obtinut prima sa victorie din acest sezon competitional, veteranul pilot italian nemaicastigand o cursa de la Vallelunga din 2007. A fost de asemenea primul triumf inregistrat de Aprilia dupa victoria lui Regis Laconi din 2001 de la Imola.

Al doilea si al treilea loc au revenit echipei Hannspree Ten Kate Honda, Carlos Checa si Jonathan Rea evoluand liberi in spatele lui Biaggi dupa ce Fabrizio a cazut intr-un viraj de stanga si l-a luat in mod accidental pe Spies cu el. BMW a avut satisfactia de a-l vedea pe Troy Corser conducand in primele doua tururi de circuit, australianul incheind prima cursa pe un loc cinci satisfacator, in fata sa clasandu-se si britanicul Shane Byrne (Sterilgarda Ducati).

BMW nu a avut parte numai de vesti bune la Brno, Ruben Xaus suferind o cazatura in chiar primul tur de circuit din care s-a ales cu o fractura la piciorul drept. Al saselea loc i-a revenit pilotului ceh Jakub Smrz (Guandakini Ducati), acesta fiind urmat de Leon Haslam (Stiggy Racing Honda) si Noriyuki Haga (Ducati Xerox). Makoto Tamada a salvat din nou onoarea fabricii Kawasaki reusind sa termine cursa pe locul zece.

Cursa 2: Ben Spies s-a razbunat in cea de-a doua runda conducand cursa de la inceput pana la sfarsit cu Max Biaggi in spate. Pe locul trei a sosit Fabrizio, care a pierdut contactul cu duo-ul fruntas in ultimele tururi de circuit. In ciuda faptului ca a castigat, Spies nu a reusit sa-l depaseasca pe Haga in clasamentul general provizoriu. Pilotul japonez a terminat de data aceasta pe locul sase, tinandu-i in spatele sau pe Tom Sykes (Yamaha), Byrne (Sterilgarda Ducati) si Smrz (Guandakini Ducati). Ca si in prima cursa, Troy Corser a inceput bine insa a retrogradat in final pana pe locul zece.

Pilotul roman Mircea Vrajitoru s-a clasat pe locul cincisprezece in etapa Campionatului European Superstock 600 de la Brno, obtinand astfel primul sau punct din cariera la acest nivel si stabilind o performanta nemaiintalnita pana acum in randul pilotilor nostri.

Clasamentul general (dupa 10 din 14 etape):

Piloti: 1. Haga 326; 2. Spies 319; 3. Fabrizio 273; 4. Rea 206; 5. Biaggi 200; 6. Haslam 180; 7. Sykes 150; 8. Checa 145; 9. Byrne 134; 10. Smrz 132.

Constructori: 1. Ducati 412; 2. Yamaha 362; 3. Honda 306; 4. Aprilia 207; 5. Suzuki 133; 6. BMW 87; 7. Kawasaki 53.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.