Cauta in stiri

RSS Feed

motocros

Mihai Stoichescu se intoarce pe circuite

19.10.2009
Foto ©: Moto Extrem Lugoj

Pilotul Moto Extrem Lugoj a ales sa participe la penultima etapa din Campionatul National de Motocros si ultima etapa a Campionatului Est European de Motocros, desfasurata pe 17 si 18 octombrie la Branesti-Faget (jud. Timis), in organizarea clubului Moto Verde.

Dornic de a fi in saua motocicletei sale de competitie, Honda CRF 450, Mita a trecut si peste controversele care au marcat aceasta etapa – retragerea de la start a unui numar semnificativ de sportivi, in special a celor din Bulgaria, care au acuzat nerespectarea normelor normelor specifice Campionatului Est European de Motcros – aliniindu-se la start.

Doar 19 sportivi, profesionisti si amatori, au ramas in cursa, ceea ce a facut ca ei sa alerge impreuna, cursa transformandu-se intr-o confruntare intre Mita si Istvan Balasz, campionul en-titre la MX2. In prima mansa, pilotul Moto Extrem Lugoj a reusit „hole shot-ul”, conducand pret de trei tururi, pana cand a gresit abordarea unui viraj, cazand si indoind schimbatorul de viteze. Istvan Balasz s-a instalat la conducerea cursei, iar lugojeanul a plecat in urmarirea sa, desi era blocat in treapta trei a cutiei de viteze.

Eforturile lui Stoichescu de a-l depasi pe tanarul Istvan au fost zadarnicite de „intalnirea” cu un pilot lent de la amatori, campionul en-titre la MX1, iesind in urma unui derapaj de pe circuit. Acest fapt era sa-i aduca si o nemeritata descalificare, in conditiile in care Stoichescu nu a facut acest lucru intentionat si nu si-a creat niciun avantaj. Intrarea pe circuit prin acelasi loc prin care a iesit, o tufa de ciulini, era destul de dificila, si pe deasupra, o situatie similara din prima etapa a Campionatului Mondial de Motocros nu a atras descalificarea pilotului protagonist. In mansa doi, extrem de motivat, Mihai Stoichescu a condus de la inceput pana la sfarsit, distantandu-se la peste jumatate de tur de Istvan Balasz.

Bookmark and Share
mihai by cryna on 16.02.2010
mai baiatule mai! te asteptam cu drag in Lupeni,Valea Jiului !Ne este dor de tine tuturor.La vara.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.