Cauta in stiri

RSS Feed

Dakar

Misiunea Dakar … ziua 1

Costi Radoi | 02.01.2012
Foto ©: dakar

Pe data de 1 ianuarie, la ora 10.30 (GMT-3), s-a dat startul celui mai dificil Rally-Raid din lume. Prima speciala a avut loc intre Mar del Plaza si Santa Rosa de la Pampa.

La clasa moto au luat startul 178 de sportivi, insa numai 177 au terminat ziua cu bine. Cu 2 kilometri inainte de sosire pilotul argentinian Jorge Martinez Boero, in varsta de 38 de ani, a suferit o cazatura ce s-a soldat cu multiple leziuni ce i-au fost fatale.

In fruntea clasamentului s-a clasat chilianul Francisco Lopez, pe Aprilia, terminand traseul de 57 de km in 32.37 min. La numai 14 secunde a fost urmat de catre castigatorul en-titre al Dakar-ului, spaniolul Marc Coma, pe KTM. Podiumul zilei intai a fost completat de catre argentinianul Javier Pizzolito, pe Honda.

Mai vechea noastra cunostinta, francezul David Casteau s-a clasat pe locul 9. Cyril Despres a sosit abia cu al 13-lea timp, declarand ca a preferat sa inceapa prudent, deoarece a dat de capcane inca de la inceput.

Reprezentantii nostri, Emanuel Gyenes, castigator al Dakar-ului din editia 2011, la categoria “Maraton” si Marcel Butuza, de la echipa Vectra Zarnesti, au fost cronometrati cu al 38-lea, respectiv al 118-lea timp, Gyenes clasandu-se inaintea lui Chris Birch, neozeelandezul ce se numara printre castigatorii temutului RedBull Romaniacs.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.