Cauta in stiri

RSS Feed

Dakar

Misiunea Dakar ... finalul

Costi Radoi | 16.01.2012
Foto ©: redbull

Si iata ca dupa 15 zile, in care erau programate 14 etape, din care s-au disputat numai 13, etapa a sasea fiind anulata din motive meteo, iar ziua a opta a fost ziua oficiala de odihna, Dakar-ul ajunge in puctul terminus, Lima.

Cu o etapa de legatura de 254 km si o speciala de numai 29 km, aceasta zi a fost nimic altceva decat un galop de sanatate, in care numai o problema tehnica sau o accidentare ar mai fi putut schimba ceva.

Primul, a trecut linia de sosire a specialei, norvegianul Ullevalseter, pe KTM, urmat de Coma si apoi de slovacul Svitko, tot pe KTM. Despres a sosit pe 10, menajand cat mai mult materialul competitional, pentru a-si asigura victoria la general.

La general, conduce Despres, urmat de Coma si apoi de Rodriguez care conduce singura Yamaha din top 5. Spaniolul Barreda Bort a sosit pe 11 la general. Printre numele mai cunoscute romanilor, ii mai amintim pe Chris Birch, neozeelandezul prezent la editiile RedBull Romaniacs, care a terminat pe 27 si pe David Casteu, care a terminat pe 41.

Many Gyenes a terminat speciala pe 22 si si-a consolidat pozitia 17 la general, realizand o clasare mai buna decat cea de pe 18 de anul trecut. Marcel Butuza a terminat pe 66 in speciala si pe 44 la general, o evolutie ce-i ofera pozitia a doua la categoria Maraton, categorie castigata de Gyenes anul trecut.

La categoria quad-urilor s-a mentinut configuratia clasamentului zilei precedente, cu Mafei pe primul loc, urmat de La Fuente, apoi de Alejandro Patronelli si apoi de Marcos Patronelli. La general, Alejandro este invingatorul, urmat de catre fratele sau Marcos si apoi de Mafei. Toti trei au aratat o neta superioritate a argentinienilor si a materialului de concurs de la Yamaha.

Aceasta editie a Dakar-ului s-a terminat. Cu putin noroc, vom fi capabili sa va aducem la cunostinta si rezultatele Dakar 2013. Totusi, as dori sa nu inchidem aceste relatari fara a-l mai aminti macar o data pe temerarul pilot argentinian Jorge Martinez Boero, care a decedat in prima etapa a acestui rally.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.