Cauta in stiri

RSS Feed

Dakar

Misiunea Dakar ... ziua 12

Costi Radoi | 13.01.2012
Foto ©: redbull

Aceasta etapa s-a desfasurat intre localitatile Arica si Arequipa. A fost o cursa dificila, cu teren variat, cu erori de navigatie si cu fortari. Aceasta etapa a marcat teritoriul ultimei tari pe care o strabate caravana Dakar-ului, Peru. Etapa a constat in 534 km de speciala si 171 km de legatura, sa nu mai vorbim ca se afla pentru prima data in istoria competitiei in aceasta tara.

Cum ii era obiceiul, Despres a facut o cursa tactica si cu toate ca a si gresit un pic traseul, a reusit sa revina in forta si sa smulga victoria in etapa. La un minut si jumatate a fost urmat de catre pilotul spaniol Farres Guell pe KTM. Locul 3 in speciala a fost ocupat de catre Coma.

Din declaratiile pilotilor, deja incepe sa se simta oboseala, incep sa apara greselile de navigatie, incep sa apara deciziile rezervate vis-à-vis de tactica de a doua zi. Dakar-ul isi cere tributul in oboseala crunta, abandonuri sau probleme tehnice si epuizare.

La general Despres ramane in fruntea clasamentului, urmat de Coma si de Rodriguez, portughezul avand o zi de iad, plina de probleme tehnice.

Dar sa vedem ce au mai facut ai nostri: Mani Gyenes a reusit al 24-lea timp pe speciala, si un loc 17 muncit din greu la general, iar Marcel Butuza este artizanul surprizelor placute, terminand speciala pe 44, cu clasare pe 42 la general.

La categoria quad-urilor, categorie pe care o putem denumi cu usurinta Yamaha, pt ca in afara de doua Can-Am-uri nu mai exista alt producator in competitie, fratii Patronelli fac legea. Alejandro a terminat primul ca de obicei, Marcos l-a urmat, iar al treilea a fost unicul rival real la titlu, Mafei. Aceeasi configuratie a podiumului s-a conturat si la general.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.