Cauta in stiri

RSS Feed

Dakar

Misiunea Dakar ... ziua 14

Costi Radoi | 15.01.2012
Foto ©: redbull

Penultima etapa s-a scurs intre localitatile Nasca si Pisco, in Peru. Dupa 100 km de legatura, au urmat 275 km de speciala pe teren nisipos, cu dune ce au dat de furca sistemelor de navigatie si bineinteles, pilotilor.

Cum traseul a fost unul de viteza si navigatie, era clar ca batalia se va da urmarind greselile adversarilor. Acest lucru i-a fost de folos lui Despres, care, cu stilul sau tactic, a reusit un parcurs foarte bun, insa nu atat de bun ca cel al lui Rodriguez, care si-a dus Yamaha sa intr-o victorie de etapa.

Despres a fost cronometrat abia cu al doilea timp si a fost urmat de catre spaniolul Viladoms pe KTM.

Marele perdant al zilei a fost Marc Coma, care dupa ce in etapa trecuta anunta probleme tehnice, acum le-a avut din nou, mai exact cu cutia de viteze. A reusit sa termine speciala abia cu al 48-lea timp.

Cu fair-play-ul cu care deja ne-a obisnuit, Despres a declarat ca isi dorea mult o batalie cu Coma si nu se bucura de faptul ca are un avantaj pe seama necazului adversarului sau.

La general a trecut Despres pe prima pozitie, urmat de Coma si de Rodriguez.

Mani Gyenes a avut o zi foarte buna, terminand etapa pe pozitia 23. In acest fel si-a consolidat pozitia 17 la general. Marcel Butuza a terminat pe 59, fiind pe pozitia 45 la general.

La clasa quad, Mafei a castigat etapa, urmat de La Fuente si de Alejandro Patronelli, insa clasamentul general ramane neschimbat. Alejandro Patronelli este pe primul loc, urmat de fratele sau Marcos Patronelli si de Mafei.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.