Cauta in stiri

RSS Feed

Dakar

Misiunea Dakar ... ziua 3

Costi Radoi | 04.01.2012
Foto ©: dppi

Ziua a treia a Dakar-ului s-a tinut intre San Rafael si San Juan. Traseul specialei a masurat 270 km de chin si abilitati de navigatie, plus inca 291 km de legatura.

Cyril Despres a reusit sa termine speciala, fiind cronometrat cu primul timp. Acest lucru s-a datorat atat abilitatilor lui Despres de a merge extrem de tehnic, cat si faptului ca Marc Coma a facut o greseala de navigare, ce l-a abatut de la traseu 8 km, trebuind sa se intoarca pentru a reintra pe traseul stabilit al rally-ului, lucru ce l-a costat 13 minute.

In spatele lui Despres au sosit Verhoeven, olandezul pilotand o motocicleta Sherco, urmat de portughezul Goncalves, pe Husquarna. Coma si Lopez au terminat pe 6, respectiv 7 in clasamentul etapei.

In clasamentul general conduce Despres, urmat de Coma si de francezul Casteu, care a sosit cu al cincilea timp in ziua a treia.

Ziua nu a fost ferita de incidente, americanul Quinn Alexis Cody suferind un accident foarte urat ce se putea transforma in tragedie. Pilotul Honda a trebuit sa se retraga din competitie datorita loviturilor incasate la coloana vertebrala si a unei clavicule fracturate.

Pilotii nostri, Mani Gyenes si Marcel Butuza au terminat ziua pe 21, respectiv 72, reusind o urcare in clasamentul general pana pe pozitiile 23 si 79. Astfel Mani Gyenes castiga un avans destul de confortabil in fata lui Chris Birch. Totusi Mani a declarat ca nu a putut forta mai mult deoarece nu i-a mai tras motorul si ca spera sa fie pus repede la punct pentru ziua 4.

La categoria quad-urilor a fost ziua fratilor Patronelli, care s-au instalat in fruntea clasamentului general. Alejandro este pe pozitia intai, urmat de Marcos, la numai 55 de secunde, clasamentul fiind completat de Mafei. Astfel avem un top 3 argentinian pe Yamaha.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.