Cauta in stiri

RSS Feed

Dakar

Misiunea Dakar ... ziua 5

Costi Radoi | 06.01.2012
Foto ©: redbull

A cincea zi a competitiei s-a scurs in timp ce concurentii acopereau distanta de la Chilecito la Fiambala. Traseul masura initial 151 km etapa de legatura si 265 km etapa speciala cronometrata.

Din nou atentia se indreapta catre duelul dintre Despres si Coma. Acestia se afla intr-o “liga a lor”, dupa cum afirma comentatorul official al Dakar-ului.

Cu un parcurs solid, Despres castiga etapa a cincea, urmat de Coma si apoi de Barreda, spaniolul de la Husquarna. La general, Despres s-a mai distantat putin de Coma, care ocupa pozitia a doua, urmati fiind de portughezul Rodriguez si a sa Yamaha.

Diferenta de 48 de minute dintre locul 3 si locul 1 la general, precum si ecartul destul de mic intre Despres si Coma, aduc in atentie si faptul ca producatorul KTM deja are parte de o batalie fratricida in acest rally.

Totusi, din cauza vremii neprielnice, organizatorii au scurtat proba speciala. Acest lucru l-a dezavantajat pe Despres, care a declarat ca s-ar fi putut desprinde mai mult pe o speciala mai lunga. De aceeasi parere a fost si Coma, acesta declarand ca desi este bine pentru fizic, pentru timp si punctaj nu este, deoarece pe o etapa mai lunga, se pot intampla multe surprize si pot aparea multe ocazii favorabile.

O alta veste proasta a constat in faptul ca etapa a sasea a competitiei va fi anulata din cauza zapezii si ploii din Anzi. Organizatorii vor asigura insa trecerea fara probleme a tuturor concurentilor in Chile. Si acest lucru a fost nemultumitor pentru concurenti, deoarece unii sperau la o conservare a pozitiei din clasament, iar altii doreau o recuperare a ecartului. Totusi e binevenita o pauza dupa cinci zile de caldura infernala.

Mani Gyenes a avut si el un parcurs bun, cu o clasare pe pozitia 33 la finele zilei si 22 la general. Marcel Butuza a avut o zi deosebit de buna, cu o clasare pe 44 la final de etapa, lucru ce la propulsat pana pe 52 la general, confirmand forma sa ascendenta.

La categoria quad, desi Marcos Patronelli a castigat etapa, urmat fiind de catre fratele sau Alejandro si apoi de catre Mafei, totusi configuratia clasamentului general din ziua precedenta nu a fost modificata. Astfel, la general conduce in continuare Mafei, urmat de A. Patronelli si apoi de M. Patronelli

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.