Cauta in stiri

RSS Feed

Dakar

Misiunea Dakar ... ziua 7

Costi Radoi | 08.01.2012
Foto ©: redbull

Dupa ce a sasea etapa a competitiei a fost anulata din motive meteo, a saptea zi a competitiei i-a aliniat la start pe concurenti intr-o speciala, ce s-a desfasurat pe dunele inselatoare din Copiapo.

Batalia s-a dat, evident, intre Marc Coma si Cyril Despres, care de aceasta data au mers in contact vizual permanent. Despres a fost la conducere, iar pe finalul specialei Coma a reusit o depasire si apoi o distantare la doua minute. Pe locul al treilea in aceasta zi a sosit portughezul Goncalves, de la Husquarna.

La general, conduce in continuare Despres, urmat de Coma si apoi de Rodriguez.

Compatriotii nostri au avut si ei parte de o zi pe plus. Mani Gyenes a reusit locul 25 in etapa, lucru ce l-a propulsat pe pozitia 21 la general, iar Marcel Butuza a obtinut al 54-lea timp pe etapa, urcand astfel pe 49 la general.

La quad-uri a fost o zi neagra pentru Marcos Patronelli, care a fost cronometrat doar cu al 11-lea timp. Fratele sau insa, Alejandro, a terminat speciala in frunte, urmat de Casale din Chile si de uruguayanul La Fuente, ambii pe Yamaha.

La general conduce Alejandro Patronelli, urmat de Mafei, si apoi de Marcos Patronelli, pastrandu-se “triumviratul” argentinian pe Yamaha.

Urmatoarea zi, a opta, este ziua de odihna si cea care marcheaza intrarea in a doua jumatate a rally-ului.

Daca la clasa motocicletelor duelul pentru victorie se duce intre doua motociclete KTM, totusi in primii trei clasati pe etapa sau la general s-au mai strecurat si alti constructori cum ar fi Aprilia, cu victorie de etapa, Honda, Yamaha, Husquarna, Sherco. Nu acelasi lucru se poate spune despre clasa quad-urilor, unde Yamaha detine un avantaj categoric, ceilalti constructori angrenati in competitie, Honda, Can-Am si Polaris, nereusind inca o clasare in top 3.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.