Cauta in stiri

RSS Feed

Dakar

Misiunea Dakar ... ziua 9

Costi Radoi | 10.01.2012
Foto ©: redbull

Dupa ce ziua a opta a fost zi oficiala de odihna, ziua 9 deschide a doua jumatate a Dakar-ului, cu mult namol si o schimbare de lider. Speciala s-a tinut intre localitatile Copiapo si Antofagasta.

In deja normalul duel dintre cei doi piloti KTM, Coma si Despres, un rol important l-a avut noroiul. Despres a ramas impotmolit, impreuna cu Goncalves si alti piloti. Amandoi au pierdut peste 10 minute pentru a se elibera. Acest ghinion a mai fost micsorat, deoarece oficialii au decis sa le reduca din timpul pierdut, pentru ca dupa descoperirea problemei din traseu, pentru ceilalti concurenti a fost aleasa o ruta ocolitoare si nu ar fi fost corect sa fie dezavantajati pilotii impotmoliti..

Coma a profitat de necazul lui Despres, a fortat pentru a se distanta, dar pe finalul specialei a mai lasat gazul pentru a nu sparge motorul. Astfel, pe langa a 20-a victorie de etapa in Dakar, Coma a preluat si sefia clasamentului general.

In spatele lui Coma au sosit portughezii Faria, pe KTM si Rodriguez pe Yamaha. Rezultatul bun al lui Rodriguez, l-a ajutat sa-si consolideze pozitia a 3-a la general, Coma fiind liderul acum, iar Despres ocupa locul secund.

Mani Gyenes a terminat azi speciala pe locul 27, urcand pana pe 19 la general. Marcel Butuza a terminat pe 60 azi, dar la general este pe 53 si este liderul clasei Maraton.

La clasa quad-urilor a venit randul lui Marcos Patronelli sa se impuna, urmat de fratele sau si de Mafei, insa ramane pe locul 3 la general, avandu-i inaintea sa pe Alejandro Patronelli ca lider si pe Mafei in pozitia a doua. Cu un parcurs atat de constant al celor 3 argentinieni de la Yamaha, nu mai este nicio surpriza faptul ca nu se mai pariaza pe altcineva pentru o pozitie pe podium. Totusi, mai este de disputat inca jumatate din competitia spargatoare de motoare si ucigatoare de moral, asa ca …orice este posibil.”

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.