Cauta in stiri

RSS Feed

stunt riding

Mondialul de Stunt Riding alungat din Baia Mare

27.04.2009
Foto ©: Urban Moto

Mondialul de Stunt Riding se muta din Baia Mare la Bucuresti, din cauza chiriei exorbitante percepute de Aeroportul International, acolo unde ar fi trebuit sa aiba loc evenimentul. Pentru doua zile de competitie, organizatorii ar fi trebuit sa scoata din buzunar suma de 20.000 de euro, in conditiile in care, pentru “liniutele” organizate anul trecut, aceeasi conducere a aeroportului a solicitat doar 1.000 de euro pentru chiria pe o zi.

Chiar daca in Maramures evenimentele sportive importante lipsesc cu desavarsire si autoritatile locale cheltuie anual sume exorbitate pentru petice de hartie frumos colorate in incercarea de a promova turismul maramuresean peste hotare, alesii dau cu piciorul unei oportunitati cu care nu se vor mai intalni poate niciodata. Judetul nostru ar fi putut deveni un punct important pe harta Europei, unde impatimitii adrenalinei sa se intalneasca an de an. Din pacate insa, setea de bani si comoditatea au dus la anularea unei competitii de nivel mondial.

Aeroportul International Baia Mare se zbate in anonimat, iar publicitatea este aproape o necunoscuta pentru conducerea acestui obiectiv. Dupa alungarea unor operatori de transport aerian (Austrian Airlines), oficialitatile baimarene o comit din nou. Trimit la Bucuresti Mondialul de Stunt Riding, care ar fi transformat municipiul nostru intr-o destinatie importanta in intreaga lume.

Suntem foarte tristi de cele intamplate, dar nu am avut cum sa mai organizam acest campionat in Baia Mare, atata timp cat costurile chiriei nu puteam sa le acoperim din vanzarea de bilete. Il vom muta la Bucuresti, desi ne-am fi dorit mult sa aiba loc la noi in Maramures, mai ales ca este o premiera pentru Romania si suntem convinsi ca ar fi avut priza la public. Erau anuntati peste 40 de concurenti din intreaga lume”, a declarat pentru citynews.ro organizatorul Istvan Maczo.

Chirii “pe prieteni” la aeroportul baimarean

Chiriile la aeroportul baimarean se stabilesc in functie de “prietenii”, cel putin asa lasa sa se inteleaga cresterea de 10 ori a pretului directorul Vasile Dale: “Anul trecut era sa moara oameni acolo. Acum le-am spus ca trebuie sa aiba asigurata paza, jandarmi si ambulanta si in plus trebuie sa faca si curatenie, fiindca in 2008 am strans o saptamana dupa ei. Chiria este mai mare fiindca anul trecut am acceptat sa gazduim concursul din prietenie”, a precizat Vasile Dale. Directorul aeroportului a refuzat sa explice si daca in suma de 10.000 de euro/zi sunt incluse serviciile de care vorbeste el, respectiv paza, ambulanta si salubrizare: “Atat am sa va spun. La revedere. Pa”.

Este cel putin ciudat sa ceri o astfel de chirie unei asociatii non-profit cum este a noastra - Asociatia Sportiva Urban Moto. In plus anul trecut pentru liniute am folosit pista mare, in timp ce acum am solicitat doar pista pentru avioanele charter. Nu am inteles aceasta majorare si nimeni nu a dorit sa ne-o explice”, afirma la randul sau Istvan Maczo.

In premiera absoluta pentru Romania, Baia Mare ar fi trebuit sa gazduiasca luna viitoare (16-17 mai), prima etapa a concursului mondial moto, Stunt Riding. La competitie isi anuntasera deja participarea peste 40 de concurenti din toata lumea, printre ei aflandu-se si celebrul Chris Pfeiffer, castigatorul Campionatului European de Stunt Riding de anul trecut.

Din pacate aceasta competitie nu va mai avea loc la Baia Mare si spun lucrul acesta cu tristete. Campionatul nu a fost anulat si nici amanat, doar l-am mutat la Bucuresti”, mai precizeaza Istvan Maczo.

Sursa: Citynews

Bookmark and Share
tara avida.. by Romanu' on 29.04.2009
Din pacate ardealul a ajuns o regiune de oameni usor de manipulat,jalnici si fara pic de initiativa.Suntem sclavii Bucurestiului si imi este jena ca sunt ardelean.Aveam in zona noastra de toate,bogatii,peisaje...erau candva oameni cu caracter,iar acum suntem niste bieti amarati lipsiti de creativitate si de autoritate.In loc sa dezvoltam si noi ceva in ardealul nostru sa facem ceva de care sa fim mandri,mai bine ii sustinem pe "mitici" ceea ce stim noi mai bine sa facem.Lasa fie-le lor bine,iar noi sa stam in anonimat unde ne este locul.Totodata RUSINE edililor din Baia Mare care dau cu piciorul unui asemenea eveniment de amploare.Printre greutatiile care ne apasa datorita politicii si mentalitatilor din Romania,acest eveniment ar fi fost pt noi romanii o satisfactie deplina care ne-ar fi scos pentru catva timp din banala criza globala si grijile cotidiene.RUSINE inca o data ca meritati!!!
.. by daniel on 30.04.2009
S-a modificat si data? si mai exact unde in bucuresti o sa se tina?
RUSINICA! by Fane on 01.05.2009
Pe langa,ca nu mai avem nici enduro la Baia Mare , s-a terminata si cu campionatul de Siromex Rally si acum cand aveam sansa sa vedem actiune de calitate pe aeroport ne sunt spulbertate sansele din cauza unor oameni lacomi care nu se gandesc ca alunga din oras niste evenimente desebit de importante din lumea sportului cu motor! SA LE FIE RUSINE!!!!!!!!!!
Campoinat mondial!!! by Gary on 10.05.2009
Ce campionat este acesta ??? cand campionul mondial Christian Pfeiifer este in Italia. 15.05.2009 - 17.05.2009 BMW Days 2009 (BMW Motorrad CWB Italia) Cefalu, Sicily (Italy) Stuntriding Shows http://www.chrispfeiffer.com/Tourschedule/tabid/55/Default.aspx
Primarul by Zum on 29.05.2009
Multumiti primarului Anghel! Dupa ce o sa stearga de pe harta orasului si ultimul petic de spatiu verde impreuna cu nenorocitii de la 9Optiune, saboteaza si competitiile moto si rally.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.