Cauta in stiri

RSS Feed

Conform unui studiu recent.

Motociclistii cunosc mai bine legislatia rutiera decat soferii.

Ciprian | 25.06.2015
Foto ©:

Motociclistii cunosc mai bine legislatia fata de soferii auto conform unui studiu realizat recent in Marea Britanie.

Studiul de caz s-a bazat pe completarea unor intrebari de tip grila din care a rezultat ca motociclistii sunt mult mai bine pregatiti.

Au fost intervievati 1.358 motociclisti si 1.405 soferi. 83% din motociclisti au fost capabili sa rezolve toate intrebarile corect, comparativ cu 67% in cazul soferilor.

Soferii au aratat ca nu tin cont uneori de motociclisti. In testul cu variante multiple a fost prezentata o lista cu diverse semne de atentionare si s-a solicitat selectarea unuia in cazul in care un motociclist depaseste. Doar 34% din soferi au ales semnul de vant puternic. Si pilotii au raspuns la aceeasi intrebare, 89% raspunzand corect.

4 din 10 soferi au aratat ca ofera spatiu atunci cand un motociclist ii depaseste pe vreme cu vant puternic.

“Motociclistii au raspuns corect fiindca ei sunt intotdeauna atenti, viata lor fiind in joc.”

“Cel mai important este faptul ca studiul nostru a dezvaluit ca o proportie destul de mare de soferi nu stiu cum sa interpreteze si sa reactioneze zi de zi la interactiunea cu diversi motociclisti."

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.