Cauta in stiri

RSS Feed

motocros

Motocros de calibru est european langa Bucuresti

12.05.2009
Foto ©: Nagy Fulop

Circuitul de la Gorgota - Ciolpani a gazduit in perioada 9 - 10 mai, etapa cu numarul 5 a Campionatului Est European de Motocros si etapa cu numarul doi a Campionatului National de Motocros, in organizarea cluburilor Dual Racing Team si Top Cross TCS.

Din cele opt tari participante in Campionatul Est European, echipa Romaniei s-a clasat pe locul doi, dupa Bulgaria si inaintea Republicii Moldova, gratie rezultatelor obtinute de Robert Tompa (65 cmc, Sugas Sfantu Gheorghe), Istvan Balasz (MX 2 cmc, Ivan Moto Racing Odorheiu Secuiesc), Simon Zsolt (MX 1, Sugas Sfantu Gheorghe), Adrian Raduta (Top Cross TCS Ciolpani) si Razvan Irimescu (MX ATV, Speed Racing Timisoara).

Competitia a debutat cu clasa rezervata quadurilor, o noutate in Campionatul Est European. Romanul Razvan Irimescu, un sportiv care nu mai are nevoie de nici o prezentare pentru fanii ATV/quad, a avut un start excelent in ambele manse, conducand ostilitatile pentru multe ture de circuit. Pana la urma, Irimescu a cazut victima bulgarilor, reusind sa obtina locul trei la general si recunoscand detasat ca nu are antrenament specific pentru circuitele de motocros, el fiind setat pe enduro si rally-raid.

Daca la clasa 85 cmc, sportivii romani nu au reusit sa impresioneze, altfel au stat lucrurile la clasa 65 cmc, unde campionul national en-titre, promitatorul Robert Tompa, a facut o cursa excelenta, terminand pe locul trei dupa doua manse si impresionand publicul prin sariturile sale complete, pe rampe care nu erau abordate in stil full gas de catre unii sportivi de clasele mari.

Clasele MX 1 si MX 2 au alergat impreuna, ceea ce a adus un plus de spectacol. Cel mai mult a impresionat bulgarul Petar Petrov care a castigat ambele manse, fiind si cel mai rapid pilot de pe circuit. Petar nu a mai putut fi prins din urma de ceilalti piloti, desi la inceputul mansei doi, Adrian Raduta a dat la un moment dat impresia ca poate sa il intreaca. Pilotul Top Cross TCS a avut parte de probleme de tractiune la startul mansei intai, ceea ce a permis mai multor piloti bulgari sa se distanteze. In mod surprinzator, Madalin Nedelcu (MTP Racing Targu Mures)  a fost cel care a luat fata tuturor, dar din pacate a avut parte de o usoara cazatura inainte de a incheia primul tur. In final, la MX 2 s-a impus bulgarul Petrov, iar la MX 1, Adrian Raduta, care isi consolideaza astfel prima pozitie pe care o detine in clasamentul general al Campionatului Est European.

Clasele rezervate amatorilor si veteranilor nu au contat in Campionatul National al Romaniei, ceea ce nu este neaparat o tragedie pentru pilotii nostri, in conditiile in care pe podium au urcat doar sportivi din Grecia si Bulgaria.

Ciprian Popescu, presedinte Dual Racing Team si pilot MX 2:
"Nu este usor sa fii si organizator si pilot, dar consider ca m-am achitat bine de ambele sarcini. Circuitul a fost adus practic la nivel mondial, Greg Atckins, designer al circuitelor din Campionatul Mondial de Motocros, un specialist recunoscut al Youthstream, a lucrat impreuna cu Adi timp de 2 saptamani, o saptamana la sfarsitul anului trecut, si a doua in martie. A rezultat un circuit care nu te lasa deloc sa te odihnesti, foarte solicitant, foarte tehnic, care te obliga mereu sa faci ceva, astfel incat spre final totul devine din ce in mai dificil. Din fericire nu au fost foarte multe accidentari, au fost trei cazatrui mai serioase, doua soldate cu fracturi si una care s-a dovedit a fi o alarma falsa. Aceasta in conditiile in care am avut foarte multi sportivi inscrisi, 161. Avand in vedere ca am pregatit acest spectacol pentru spectatori, am investit si in deschiderea mai multor zone pentru accesul publicului."

Clasament:

Mx 2
3 Istvan Balasz (Romania)
2 Hristian Ilievski (Macedonia)
1Petar Petrov (Bulgaria)

Mx 1
3 Zsolt Simon (Romania)
2 Petar Shiromahov (Bulgaria)
1 Adrian Raduta (Romania)

MX-ATV
3 Razvan Irimescu (Romania)
2 Vasil Tomov (Bulgaria)
1 Nikolen Kushev (Bulgaria)

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.