Cauta in stiri

RSS Feed

motocros freestyle

Nate Adams, noul campion Red Bull X-Fighters 2009

25.08.2009
Foto ©: Jorg Mitter

Nate Adams (USA) a zburat spre victorie in fata a 18.000 de fani la oprirea cu numarul cinci a Red Bull X-Fighters World Tour 2009, la Londra, sambata seara. Dupa ce a cazut in timpul executiei de la legendara Battersea Power Station, Mat Rebaud (SUI) isi ia adio de la sansa de a-si apara titlul.

In fata unei multimi numeroase, cei mai buni 12 atleti FMX din lume au electrificat fosta termocentrala, de unde era alimentata odata intreaga metropola cu energie. Nu mai putin de patru rideri Nate Adams (USA), Robbie Maddison (AUS), Eigo Sato (JPN) si Mat Rebeaud (SUI) au avut sansa de a pleca acasa cu titlul de campion la finalul noptii. “Aceasta este cea mai importanta realizare a carierei mele. Cine castiga acest tur ajunge direct in cartile de istorie. Presiunea a fost enorma; e un sentiment unic sa castigi in fata celor mai buni rideri ai lumii.”

Suveranul elvetian si campionul din 2008 Mat Rebeaud a fost norocos sa scape doar cu vanatai, cateva copci si un cauciuc dezumflat dupa ce a rotit prea mult un trick lansat de pe Superkicker si aterizat fortat pe panta opusa in sferturile de finala.

Accidentat in urma unei caderi in timpul calificarilor de vineri, Eigo Sato a fost eliminat si el din sferturile de finala, in timp ce australianul care a cucerit Tower Bridge, Robbie Maddison, a mers un pas mai departe in semifinale unde a fost eliminat de Kate Adams, cel care a si castigat pana la urma.

Turul Red Bull X-Fighters a dus in acest an sportul la un alt nivel cu primul dublu - backflip din istorie executat de catre Cameron Sinclair (AUS) in fata a 200,000 de fani care au asediat tribunele in Mexico City (MEX), Calgary (CAN), Fort Worth (USA), Madrid (ESP) si Londra.

Rezultate finale la Londra:
1. Nate Adams (USA), 2. Levi Sherwood (NZL), 3. Dany Torres (ESP), 4. Robbie Maddison (AUS), 5. Jeremy Stenberg (USA), 6. Mat Rebeaud (SUI), 7. Eigo Sato (JPN), 8. Mike Mason (USA), 9. André Villa (NOR), 10. Thomas Pagés (FRA), 11. Adam Jones (USA), 12. Chris Birch (GBR)

Clasamentul general final World Tour 2009: 1. Nate Adams (USA), 2. Robbie Maddison (AUS), 3. Eigo Sato (JPN), 4. Mat Rebeaud (SUI), 5. Dany Torres (ESP), 6. Levi Sherwood (NZL), 7. Jeremy Stenberg (USA), 8. Cameron Sinclair (AUS), 9. Thomas Pagès (FRA), 10. André Villa (NOR)

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.