Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Noua clasa HyperMoto in Campionatul European UEM SuperMoto

06.02.2009
Foto ©: Aprilia

Youthstream anunta introducerea mult asteptatei noi clase, HyperMoto, in cadrul Campionatului Europeam UEM SuperMoto. Hotararea este una strans legata de succesul pe care l-au avut aceste motociclete pe piata, reprezentand o categorie care s-a dezvoltat mult de la aparitia ei.

Campionatul se va adresa indeosebi celor care detin o astfel de motocicleta si doresc sa concureze pe cele mai bune circuite din Europa sub o stricta organizare a celor de la UEM SuperMoto. Seria curselor de HyperMoto va aduce benefecii substantiale producatorilor care isi vor putea promova mai bine modelele si in Campionatul Mondial de SuperMoto, care beneficiaza de un suport media foarte puternic.

Caracteristicile acestei clase sunt foarte importante, astfel motoarele vor avea o capacitate cilindrica de minim 600 cmc, regula valabila atat pentru propulsoarele in doi sau patru timpi, monocilindrice sau bicilindrice. Cursele vor avea loc pe circuitele de SuperMoto dar se va elimina partea de off-road. Pneurile Dunlop utilizate vor fi limitate ca si cantitate, participantii avand la dispozitie numai opt bucati intr-un weekend iar varsta minima va fi de 16 ani, lucru intalnit si restul campionatelor europene.

Motocicletele HyperMoto, precum Ducati Hypermotard sau Aprilia Dorsoduro, s-au impus in randul cumparatorilor prin agilitatea si manevrabilitatea clasei SuperMoto impreuna cu puterea si cuplul motoarelor de capacitate cilindrica mai mare. Calitatile lor le-au facut populare mai ales pentru cei in cautare de o motocicleta practica in viata de zi cu zi dar si distractiva atunci cand este dusa pe un circuit. Puterea si ciclistica puse la dispozitia pilotului le fac potentiale candidate la doborarea recordurilor pe circuit atunci cand sunt in mainile unor piloti profesionisti.

Pentru mai multe detalii in legatura cu noua clasa puteti vizita site-ul UEM , iar daca vreti sa vizionati debutul acesteia, sezonul 2009 HyperMoto va incepe pe data de 19 aprilie in Viterbo, Italia.

Via | 2WheelTuesday

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.