Cauta in stiri

RSS Feed

competitii

Noul Campionat de Superbike AMA Pro Racing

26.07.2008
Foto ©: AMA Pro Racing

Daytona Motorsports Group , noul detinator controversat al Campionatului American de Superbike AMA , a anuntat ca va schimba denumirea competitiei in AMA Pro Racing si a dat publicitatii detalii despre noua serie de curse.

Incepand de anul viitor, vor exista trei tipuri de clase: Factory Superbike, American Superbike si Daytona Superbike.

Factory Superbike
Noua clasa este destinata echipelor de fabrica, explicand astfel si alegerea numelui, care isi vor pregati motoarele de 1000cc. Competitia va functiona dupa regulile World Superbike incepand cu 2011, dar isi va pastra pana atunci reglementarile din AMA Superbike pentru a ajuta echipele sa realizeze tranzitia. Va fi permisa alegerea libera a anvelopelor de concurs si posibilitatea testarii nelimitate, in timp ce calificarile vor fi efectuate cu o singura motocicleta. Aceasta va fi ultima si cea mai importanta cursa dintr-o etapa.

American Superbike
A doua clasa va fi alcatuita din echipe private impreuna cu cele sustinunte de fabrici. Se vor folosi anvelope si carburanti impusi prin regulament iar motocicletele de concurs respectiv piesele de schimb vor trebui omologate. Sesiunile de teste sunt limitate pentru a reduce costurile, rezultatul final fiind o clasa accesibila inclusiv echipelor mai mici. Calificarile se vor face prin Superpole, adica primii cei mai rapizi zece concurenti vor determina grila de start.

Daytona Superbike
Clasa conceputa pentru motocicletele de 600cc, se banuieste ca va include si motoarele cu trei cilindri in linie de 675cc (permitand astfel participarea Triumph si posibil MV Agusta) dar si o posibila mixare cu motoarele twin de 1200cc racite pe aer. Raportul putere/greutate si puterea maxima exprimata in cai putere vor fi limitate, desi nu se cunosc momentan cifre concrete. Toate motocicletele si piesele de schimb trebuiesc omologate pentru concurs. La fel ca in American Superbike, carburantii, anvelopele si testarile vor fi restrictionate iar calificarile se vor face prin Superpole.

Regulamentul complet pentru toate cele trei clase va fi publicat in septembrie.

AMA Pro Racing

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.