Cauta in stiri

RSS Feed

Raliul Dakar

Pascal Terry putea fi salvat!

08.01.2009
Foto ©:

Misterul din jurul mortii pilotului francez Pascal Terry, in varsta de 49 de ani, ce a fost dat disparut in timpul celei dea doua etape a Raliului Dakar a fost elucidat. Conform raportului autopsiei nu exista nici o suspiciune de vatamare corporala sau deshidratare, acesta decedand duminica seara spre zorile zilei de luni.

Investigatia politiei argentiniene a stabilit drept cauza mortii un edem pulmonar. Autoritatile locale au declarat ca viata sa putea fi salvata daca ar fi fost gasit in timp util pentru a i se acorda ajutor medical de urgenta.

Pascal Terry a activat duminica semnalul de urgenta pe sistemul sau de urmarire prin satelit, care a fost reperat de biroul central din Paris, dar organizatorii din Argentina nu au fost anuntati decat luni dimineata.

Conform ASO (organizatorii Raliului Dakar) a existat o eroare in sistemul de comunicatii intre organizatorii locali ai evenimentului, biroul central din zona si biroul central din Franta, cauzand o confuzie generala si intarzierea procedurii de cautare. ASO a declarat ca-si va revizui intreg procesul de comunicatie cu restul partilor implicate.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.