Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Pirelli incepe pregatirile pentru sezonul 2009

25.11.2008
Foto ©: Crash.net

Desi sezonul 2008 al Campionatului Mondial de Superbike s-a incheiat cu doar o luna in urma, pregatirile pentru sezonul urmator vor incepe foarte curand prin testele oficiale de iarna desfasurate la Kyalami in Africa de Sud.

Pirelli, din 2004 singurul furnizor de pneuri al World Superbike, se pregateste sa intre in programul intensiv de teste din aceasta iarna si si-a setat ca obiectiv imbunatatirea performantelor din sezonul 2008 prin obtinerea unor timpi cu 6 zecimi de secunda mai buni.

Datorita dezvoltarii Pirelli, pilotii au putut face in acest sezon, tururi mai rapide cu o jumatate de secunda decat in 2007, performanta pe care Giorgio Barbier, director activitati sportive, vrea sa le repete in 2009.

Vrem sa ne asiguram ca avem un produs care garanteaza performanta cat mai constanta in curse, indeplinindu-ne astfel obiectivele stabilite de-a lungul anilor ca singur furnizor de pneuri in WSBK. In acest an am obtinut o imbunatatire medie de 6 zecimi de secunda aproape pe toate circuitele si speram sa putem repeta rezultatele si anul viitor” a declarat acesta.

Vom aduce cateva pneuri de dezvoltare la Kyalami dar dupa cum am mai zis, sunt alte prioritati. Cu siguranta vom avea mai multe pneuri evoluate pentru testele din ianuarie de la Portimao, de unde am cules deja informatii in sezonul acesta” a mai declarat Barbier.

Prin cresterea numarului de constructori la sapte, odata cu intrarea BMW si Aprilia in sezonul 2009, si impreuna cu o grila de start de peste 30 de piloti, Barbier a recunoscut ca urmatorul sezon ar putea reprezenta cea mai mare provocare de pana acum pentru compania italiana.

Via | Crash.Net & WSBK

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.