Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

Pirelli multumit de evolutia in World Superbike

09.12.2009
Foto ©: Pirelli

Producatorul italian Pirelli a dezvaluit ca in timpul sezonului World Superbike 2009, al saselea sau an ca furnizor unic de pneuri, timpul masurat al cursei a scazut in medie cu 20 de secunde fata de anul trecut.

Analizand evolutia sa in perioada regulii furnizorului unic, Pirelli a declarat ca primii doi ani au fost petrecuti perfectionand partea de servicii pentru a garanta un suport adecvat tuturor pilotilor din campionat. Ulterior, Pirelli a pornit o adevarata cautare pentru performanta, imbunatatind timpii de tur si viteza pe viraje, pentru un spectacol mai bun dar si pentru zdrobirea recordurilor de circuit. In 2009, producatorul italian a reusit sa isi depaseasca in obiectivele stabilite la sfarsitul anului trecut, in presezon.

Ultimele dezvoltari au avut ca obiectiv stabilizarea performantei, mai exact, reducerea timpilor de tur pe tot parcursul cursei, pana la finis. Exemple de performante care confirma succesul in aceasta idee sunt numeroasele recorduri ce au fost obtinute in ultimul sau penultimul tur al cursei, precum turul 20 al lui Jonathan Rea in a doua cursa de la Nurburgring sau turul 21 al lui Noriyuki Haga in prima cursa de la Magny-Cours.

World Superbike a fost primul campionat important din motorsport care a adoptat regula furnizorului unic in 2004. Desi aspru criticata la vremea respectiva, campionate precum Formula 1, MotoGP si BSB au urmat exemplul.

Via | crash

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.