Cauta in stiri

RSS Feed

dakar series

Central Europe Rally: Bilant pozitiv pentru pilotii romani

26.04.2008
Foto ©: Mircea Rosca

In ajunul Sarbatorilor Pascale Mani Gyenes, Gabi Nicoale, Marcel Butuza, Romeo Duicu, Alexandru Garbacea, Razvan Irimescu, Ioan Lutas, Alex Pauliner, Calro Marchegiano si Victor Fulicea au urcat pe podiumul de final al primei editii Dakar Series Central Europe Rally.

Pilotul MOL Dakar Team, Mani Gyenes va reveni in Romania cu locul 2 la categoria 450 cmc, 1 la clasa 450 cmc Maraton si 11 in clasamentul general; performanta satmareanului reprezinta cel mai bun rezultat al unui pilot roman.

Moto
Dupa 13h32’03” Mani Gyenes a urcat pe podiumul de finis al Central Europe Rally ca lider al clasei 450 cmc Maraton si ocupant al locului 2 in clasamentul categoriei 450 cmc.

Mani Gyenes: “ Am terminat raliul pe locul 11 in clasamentul general si este un rezultat foarte bun avand in vedere ca de-a lungul raliului am fost mereu in primii 15, exceptand ziua in care a fost acordata acea penalizare de 30 de minute la aproape 40 de piloti. A fost extraordinar sa pot concura in Romania alaturi de ultimii doi castigatori ai Dakar-ului si cred ca acest tip de raliu, pe care Amaury Sport Organisation incearca sa il promoveze, va castiga destul de multi adepti in Europa.

Sunt multumit de locul 2 de la categoria 450 cmc, insa pe ultima proba speciala reuseam cu siguranta sa termin in primii 10, daca nu mergeam mai mult de 100 de km din cei 155 de km fara treapta a 4-a a cutiei de viteze.

Pentru ca suntem in ajunul Sarabatorilor Pascale, as vrea sa le urez tuturor celor care celebreaza in acest weekend Pastele sarbatori fericite.”

Vectra Racing Team a terminat in formula completa Central Europe Rally si, desi, au concurat cu motocicletele achizitionate initial pentru raliul din Africa, mult prea grele pentru suprafata pe care s-a desfasurat primul eveniment din Dakar Series, au reusit sa obtina clasari bune la categoria Super Productie. Marcel Butuza liderul echipei a terminat in top 10, in timp ce Romeo Duicu si Alex Garbacea s-au clasat in primii 20.

Ioan Lutas a pierdut foarte mult timp in penultima proba din Romania si din pacate nu a mai putut recupera la revenirea in Ungaria, fiind nevoit sa se multumeasca cu o clasare in primii 30 la clasa Maraton a categoriei peste 450 cmc.

Quad
Alex Pauliner este cel mai bine clasat pilot roman la categoria Quad. Aflat pentru prima data la finisul unui raliu international Pauliner a terminat cei peste 1100 de km de proba speciala al 5-lea. Razvan Irimescu reintors in Central Europe Rally dupa ce nu a terminat prima proba din ziua 4-a si nu a concurat in cea de a doua proba a aceleiasi etape, nu a putut recupera prea mult timp si s-a clasat la final pe locul 11. Inainte de incidentul de pe proba 4A Razvan Irimescu se afla pe locul 2 in clasamentul general.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.