Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Prima victorie a lui Neukirchner, la Monza

11.05.2008
Foto ©: WSBK

Pilotul german Max Neukirchner a castigat, duminica, prima cursa a etapei Campionatului Mondial de Superbike programata la Monza, reprezentantul echipei Alstare Suzuki impunandu-se cu 58 de miimi in fata japonezului Noriyuki Haga de la Yamaha Italia.

In varsta de 25 de ani, Neukirchner a spart gheata in Superbike dupa disputarea a 72 de curse, pilotul originar din Stollberg avand pana la victoria de la Monza doar doua clasari pe podium si un pole position.

Plecat din pozita secunda a grilei de start, Neukirchner l-a depasit rapid pe australianul Troy Bayliss, pilot plecat pentru a 21-a oara din pole, instalandu-se la conducere, cu japonezul Yukio Kagayama pe urmele sale.

Cei doi echipieri de la Suzuki au impus ritmul in prima parte a cursei, finalul fiind insa deschis oricarui rezultat, dupa ce niponul Haga a urcat pana in pozitia secunda.

Presat puternic de reprezentantul echipei Yamaha Italia, Max Neukirchner si-a mentinut calmul, reusind sa treaca primul linia de sosire cu un avans infim de 58 de miimi, pe trei clasandu-se Bayliss la o diferenta de peste sase zecimi.

In afara podiumului s-au clasat Kagayama si ‘Imparatul Roman’Max Biaggi, acesta din urma nereusind sa urce mai sus de locul cinci, dupa ce a plecat de pe a noua pozitie a grilei de start.

Pentru echipa Alstare Suzuki victoria obtinuta de Neukirchner la Monza este a doua a sezonului in curs, dupa cea reusita de spaniolul Fonsi Nieto la Losail, in chiar prima etapa a anului.

Sursa: Onlinesport.ro

 

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.