Cauta in stiri

RSS Feed

Raliul Dakar

Prima zi a Dakar-ului a fost marcata de solidaritate

04.01.2009
Foto ©: Vectra Racing Team

Editia 2009 a Dakar-ului a debutat astazi cu etapa Buenos Aires - Santa Rosa (lungime proba speciala 371 km, legatura 362 km). Pentru Mani Gyenes ziua a inceput bine, pilotul satmarean aflandu-se al 42-lea la start si fiind dupa 248 de km de proba speciala pe locul 14.

Din pacate, insa, David Casteu, unul din coechipierii lui Mani din Vectra Racing Team si unul din favoritii la castigarea Dakar-ului, a facut pana dupa ce a intrat cu roata spate intr-o crevasa. Mani a fost primul membru al echipei care a ajuns la el si pentru ca David sa nu isi piarda sansele la castigarea raliului i-a dat roata sa. Astfel, David Casteu, ocupantul locului 2 in Dakar 2007 si castigator al Dakar Series Central Europe Rally, a pierdut doar o ora si la finalul zilei a fost clasat pe locul 69. Dupa ce i-a dat roata sa lui David Casteu, Mani a pierdut foarte mult timp si in final a terminat pe locul 95.

Mani Gyenes: ”A fost o zi dificila pentru noi. Am ajuns langa David si cand am vazut ca are pana am incercat sa il ajut pentru ca sa nu piarda foarte mult timp in clasamentul general. Astazi a fost o zi foarte rapida, in care s-a rulat in general cu viteze de 150 – 170 km/h si mouss-ul nu a rezistat la temperatura care era la nivelul solului. Practic, lui David i-a cedat moss-ul am facut schimb de roti si ulterior in roata lui am pus camera pe care o aveam de rezerva. Din pacate, nu m-a tinut mult si am facut pana. Am pierdut mult timp pentru ca ultimii 130 de km din proba speciala i-am parcurs pe pana. Sper ca maine sa nu mai fie o zi cu ghinion pentru echipa.

Cel mai bine clasat pilot Vectra a fost Frans Verhoeven. Olandezul a incheiat cei 371 de km ai probei speciale pe locul 4.

Romeo Duicu, care a mers prudent dupa ce a vazut ce au patit coechipierii sai (pana David Casteu si o cazatura destul de urat Marcel Butuza), a incheiat ziua cu al 82-lea timp.

Marcel Butuza a avut un ritm foarte bun in prima parte a zilei, insa intr-un viraj in care era foarte mult praf si vizibilitate scazuta a cazut si s-a lovit destul de rau la un umar. Din fericire, a reusit sa continuie proba si ajuns cu bine la finis.

Pe 4 ianuarie se va concura in etapa Santa Rosa > Puerto Madryn a carei lungime este de 837 km, 237 din acestia reprezentand proba speciala. Aceasta este cea mai lunga zi a raliului insa asta nu inseamna ca este si cea mai dificila din punct de vedere al traseului. A doua etapa a raliului este una in care navigatia va juca un rol important fiind foarte usor sa ajungi sa te invarti in cerc daca nu esti atent la repere.

Mai multe despre Mani Gyenes puteti afla accesand blogul lui Mani. Mai multe fotografii si informatii despre Vectra Racing Team sunt disponibile pe www.vectraracing.com

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.