Cauta in stiri

RSS Feed

raliuri

Raliul Marocului va fuziona cu AMV Shamrock

15.06.2008
Foto ©:

In afara faimosului raliu Dakar, Maroc mai are alte doua competitii principale de rally/enduro, Raliul Marocului si AMV Shamrock. Desi nu atat de dure precum Dakar, amandoua sunt dificile si au loc in desertul din sudul Marocului. In conditiile economice dificile din ziua de azi este si normal sa existe asemenea asocieri. Concurentii nu-si mai pot permite sa suporte costurile ambelor curse asa ca un nou raliu a fost creat din cele doua precedente: "NPO: Rallye du Maroc AMV Shamrock".

Raliul se va desfasura anul acesta intre 21 si 27 septembrie. Cursa este deschisa atat pentru profesionisti cat si pentru amatori. Concurentii pot participa in etapa Enduro sau in cea Rally. Diferenta consta in faptul ca motocicletele preparate pentru Rally pot parcurge o distanta de 190 km in timp ce sectiunea Enduro acopera 90 de km intr-o etapa.

Atunci cand costurile sunt prea mari, un concurent poate forma echipa cu un altul. Pentru a participa singur organizatorii percep 2900 de euro fata de 4100 euro, in cazul unei echipe si a unei singure motociclete. Transportul motocicletei de la Paris, Lyon sau Marseilles in Moroc costa aproximativ 450 euro. Organizatorii au si un program VIP care poate fi folosit de sponsorii, familia sau prietenii unui concurent prin care acestia pot urmari raliul in intregime sau doar ultimele trei zile.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.