Cauta in stiri

RSS Feed

Raliul Tunisiei

Riderii romani au invins furtuna de nisip

05.05.2010
Foto ©: Vectra Racing

Cei trei piloti Vectra Racing: Mani Gyenes, Marcel Butuza si Alex Garbacea au iesit cu bine din furtuna de nisip abatuta azi dimineata asupra sud-estului Tunisiei.  Mani a terminat cu al saselea timp bucla de la Nekrif, in timp ce Marcel a ajuns al 14-lea, iar Alex a fost inregistrat cu al 17-lea timp al zilei.

Chiar daca startul a fost devansat cu o ora pentru ca pilotii de la categoria moto sa poata pleca in proba speciala inainte de inceputul furtunii, prevazut in jurul orei 08, vantul si nisipul au fost principalii actori ai zilei.

Traseul din bucla de 265 km a cuprins treceri prin canioane, ueduri si zone cu dune mici, iar schimbarile bruste de directie ale vantului au facut ca vizibilitatea sa fie extrem de scazuta mai ales in zona dunelor.

Mani Gyenes (lider clasa Productie dupa primele 3 zile):
"E foarte greu sa mergi in furtuna pentru ca nu vezi mai nimic, iar pentru mine a fost si mai dificil pentru ca am avut probleme cu derulatorul de road-book. Eram la kilometrul 110 al probei si roadbook-ul ajunsese la km 130. Am fost nevoit sa rulez paginile manual si la vitezele la care evoluam noi nu este usor."

Marcel Butuza (locul 6 la clasa Productie dupa primele 3 zile): "Ar fi fost o proba speciala foarte frumoasa daca nu trebuia sa mergem in furtuna. Este foarte greu sa citesti roadbook-ul sa te uiti la GPS si la ce ai in fata ta cand vantul tot isi schimba directia. La inceputul probei am avut ceva probleme cu derulatorul de roadbook si de aceea am fost mai lent, insa pe ansambul cred ca a fost o etapa buna."

Alex Garbacea (locul 8 la clasa Productie dupa primele 3 zile): "Am reusit sa merg foarte bine astazi si am fost rapid, insa pe ultimii 30 de km, din cauza vantului, am avut mari probleme cu vizibilitatea si m-am abatut de la traseu."

Ziua 4
A patra zi din raliu este cea in care se va ajunge in primele dune inalte. Etapa Nekrif-Ksar Ghilane masoara 295 de km, din care 280 sunt cei din proba speciala si va fi o adevarata provocare pentru concurenti avand in vedere ca furtuna de nisip se pare ca va continua pana maine dimineata. Insa pana la startul zilei de maine pilotii si cei peste 400 de oameni din bivuacul de la Nekrif vor trebui sa gaseasca o solutie pentru a dormi in aceasta furtuna.

Clasament etapa 3 - provizoriu
1. Marc Coma    KTM690 Rally
2. Chaleco Lopez    Aprilia 450
3.Jakub Przygonski    KTM 690 Rally
......................................
6. Mani Gyenes    KTM 690 Rally
......................................
14. Marcel Butuza    KTM 690 Rally
......................................
17. Alex Garbacea    KTM 690 Rally

Clasament general dupa 3 etape - provizoriu
1. Chalecoo Lopez    Aprilia 450
2. Helder Rodrigues    Yamaha 450
3. Jakub Przygonski    KTM 690 Rally
......................................
7. Mani Gyenes    KTM 690 Rally
......................................
14. Marcel Butuza    KTM 690 Rally
......................................
16. Alex Garbacea    KTM 690 Rally

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.