Cauta in stiri

RSS Feed

competitii offroad

Red Bull Romaniacs - De la obstacole artificiale s-a trecut la offroad

15.09.2008
Foto ©: Herwig Peuker

Servit in apropiere de Sibiu, meniul de duminica a fost gustat doar de cei mai buni concurenti. Prima zi de offroad a raliului Red Bull Romaniacs 2008 a inceput cu un traseu de 180 de kilometri presarat cu obstacole solicitante si multe portiuni tehnice. Britanicul Graham Jarvis a terminat primul si a preluat conducerea in fata cocnurentului german al uzinei BMW, Gerhard Forster. Neozelandezul Chris Birch si-a adjudecat cea de-a treia pozitie.

Graham Jarvis a intrat in cursa de azi cu o intarziere de doua minute fata de concurentul direct, Gerhard Forster si cu doua minute inaintea lui Chris Birch. Cei trei, nu numai ca au ajuns impreuna in service point dar au decis sa ramana impreuna pana la final ajutandu-se reciproc cu orientarea. Un britanic si un german au mers in acealsi ritm fara sa intampine prea multe probleme desi niic unul nu s-a incumetat sa declare ca ar fi fost o cursa usoara. Totusi, au reusit sa ajunga in finish dupa ce au mers timp de sapte ore pe traseele salbatice din Romania. Paul Bolton, castigatorul Prologului, a terminat al treilea dar a ratat cel putin un check point si un punct de alimentare si urmeaza sa fie penalizat. Ca urmare, concurentul uzinei KTM, Chris Birch, isi adjudeca pozitia a treia dupa ce a terminat etapa la 15 minute distanta de Jarvis si Forester.

La inceputul probei, toata lumea il vedea castigator pe Paul Bolton. La service point, dupa aproape cinci ore de mers, avea deja intarzieri de o ora. Navigatia se pare ca a fost criteriul determinant in etapa de astazi pentru ca multi concurenti s-au ratacit. Cei care se asteptau ca ultima parte a cursei sa fie floare la ureceh, s-au inselat. Dupa o „pauza de masa” de 20 de minute servita in service point-ul de la Curmatura, au urmat pante abrupte, coborari extreme care i-au secatuit de puteri pe concurenti.

Results Day 1 Pro Class

1. Graham Jarvis  

UK

Sherco

2. Gerhard Forster

GER

BMW

3. Chris Birch

NZL

KTM

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.