Cauta in stiri

RSS Feed

competitii offroad

Red Bull Romaniacs - Evolutie sub avertizarea meteorologica cod galben

16.09.2008
Foto ©: Thomas Campean

Dupa doua zile de hard-enduro, pe un traseu ingreunat, mai ales ieri (luni 15.09.2008), de ploaie, Mani Gyenes isi pastreaza statutul de cel mai bun pilot roman din competitie fiind clasat in primii 20 de rideri - clasa “Profi”.

Cea de a doua zi petrecuta, de cei 200 de piloti de la cea de a cincea editie a Red Bull Romaniacs, in Carpati a fost una in care s-a concurat sub avertizarea de cod galben venita din partea Administratiei Nationale de Meteorologie. Codul galben s-ar putea prelungi si astazi pentru judetul Sibiu, iar pilotii clasei Profi, cei care au cel mai dificil traseu din competitie, vor fi nevoiti sa parcurga o ruta de peste 100 de kilometri.

Pe langa ploaia care va ingreuna traseul de astazi (16.09.2008), concurentii se pot astepta si la ninsoare, avand in vedere ca cei de la clasa “Profi” vor ajunge pana la 2200 m altitudine in zona Muntilor Lotrioara.

Mani Gyenes (locul 17 dupa primele 2 zile):
“In prima zi de off-road a fost greu sa parcurgem traseul, dar nu din cauza dificultatii, ci pentru ca am pierdut foarte mult timp la urcari unde se intersectau traseele de “Profi”,“Experti” si uneori chiar si “Hobby”. Practic, erau urcari pe unde putea trece o singura motocicleta si trebuia sa stai la coada si sa astepti sa treaca cei care au ajuns in acel punct inaintea ta. Cei de la celelalte categorii, avand un traseu mai scurt si mai usor, au ajuns mai repede si mai mult de jumatate din concurentii de la clasa “Profi” au pierdut foarte mult timp in aceaste zone. A existat ulterior, pe traseu, o blocare a rutei din cauza unei porti inchise care era chiar pe ruta si au fost piloti care au pierdut sijumatate de ora incercand sa treaca."

"Luni, traseul a fost ingreunat de frig si ploaie si in prima parte a zilei am concurat prin ceata, de care se pare ca nu vom scapa nici astazi. E dificil. Sunt portiuni unde dupa ce au trecut cateva motociclete, traseul isi mareste dificultatea devenind mult mai periculos. Am avut o coborare de peste 300 de metri extrem de abrupta si cu multa piatra, unde deja dupa 15 piloti a devenit extrem de greu si sa cobori pe langa motocicleta."

"Dupa doua zile, pot spune ca intr-adevar aceasta este cea mai dura editie a Red Bull Romaniacs. Sper sa ajung cu bine la finisul de maine. Nu pot merge intr-un ritm mai rapid, avand in vedere ca asta inseamna sa iti cresti riscul de a te accidenta si nu imi permit acest lucru pentru ca in cateva saptamani voi concura intr-o etapa a Campionatului Mondial de Rally-Raid”.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.