Cauta in stiri

RSS Feed

competitii offroad

Red Bull Romaniacs - Strategii si tehnica

18.09.2008
Foto ©: Off-Road.gr

Graham Jarvis a terminat pe prima treapta a podiumului cel mai greu raliu de enduro din lume, Red Bull Romaniacs 2008. Daca la startul de sambata de la prolog, se vorbea doar de trei posibili castigatori, pe parcursul competitiei a mai aparut unul care s-a dovedit a fi in final, noul erou de enduro al Marii Britanii, Jarvis Graham.

Deschizatorul de drum, Gerhard Forster i-a condus pe traseu pe urmaritorii sai si a terminat al doilea la general, locul trei fiind iarasi adjudecat de Chris Birch din Noua Zeelanda. Concurentul echipei KTM, olandezul Frans Verhoeven a castigat ultima etapa.

La doar 33 de ani, Jarvis Graham  (UK, Sherco) a castigat raliul Red Bull Romaniacs 2008 din prima incercare datorita unei tehnici exceptionale si a unei startegii bine pusa la punct. De ce sa te chinui sa navighezi cand poti sa urmaresti un veteran la Romaniacs si un excelent navigator. Evident, e vorba despre Gerhard Forster (GER, BMW), care repeta performanta inregistrata in 2007. Chris Birch (NZL, KTM), repeta si el performanta e anul trecut si se claseaza pe locul trei. Mai mult, Jarvis este primul concurent care castiga competitia pe un motor in patru timp si primul castigator care nu e din Franta.

Olandezul Frans Verhoeven (KTM) a avut astazi multe de dovedit pentru ca in etapele trecute a avut numai ghinion. Pe majoritatea traseului a stat cu liderii insa pe final s-a detasat de cei trei, ajungand primul in „Crazy biker’s House”, cladirea de pe B-dul Coposu.

In comparatie cu celelalte etape, ziua 4 a fost „plimbare in parc”. Fiind mult mai scurt, traseul de aproximativ 117 kilometri a fost parcurs de toti concurentii. Totusi, urcarile gen „K2” au facut iarasi diferenta intre concurenti. Si totusi, cei care s-au descurcat bine la off-raod au avut un ultim obstacol de trecut, cladirea si ami ales sa dovedeasca ca nu au frica de inaltime. La 20 de metri, pe acoperis, terase, balcoane sau locuri unde nu v-ati imaginat vreodata ca puteti ajunge cu o motocicleta, concurentii si-au fortat limitell, avand un singur obiectiv: sa castige titlul de finalist Red Bull Romaniacs 2008.

Results Day 4 Pro Class

1. Frans Verhoeven

NED

04:10:23

2. Graham Jarvis  

UK

04:12:39

3. Gerhard Forster

GER

04:13:36

Final Result Day 4 Pro Class

1. Graham Jarvis

UK

Sherco

19:27:27

2. Gerhard Forster

GER

BMW

19:36:51

3. Chris Birch

NZL

KTM

19:50:21

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.