Cauta in stiri

RSS Feed

competitii offroad

Red Bull Romaniacs incepe pe 13 septembrie

10.09.2008
Foto ©:

Cea de-a 5-a editie a raliului Red Bull Romaniacs, competitia enduro cu cel mai mare grad de dificultate din lume, se va desfasura anul acesta in perioada 13-17 septembrie.

Conform traditiei, raliul debuteaza in data de 13 septembrie cu un prolog spectaculos in centrul Sibiului, pe Bulevardul Corneliu Coposu, urmat de patru zile de concurs pe un traseu solicitant ce strabate Carpatii Meridionali din zona Sibiu – Sebes – Alba Iulia. In cele patru zile de off-road, concurentii vor strabate distante cuprinse intre 150 si 200 de km/zi, de la zone usor accesibile din jurul Sibiului, Curmatura Stezii, Paltinis sau Gusterita, pana la zone situate la inaltimi de 2.200 metri in Muntii Lotrioara.

La editia din acest an vor lua startul 220 de participanti din 25 de tari. Inscrierile pentru Red Bull Romaniacs 2008 au fost inchise inca din luna martie, la doar o luna dupa deschidere si cu 6 luni inainte de start, toate locurile disponibile fiind deja ocupate.

Pentru a putea fi urmarit de un numar cat mai mare de spectatori, pilotii vor intra in competitie cu o zi mai devreme decat anul trecut. "Am fixat data prologului pentru sambata, 13 septembrie, pentru ca duminica, in prima zi de off-road, sa fie cati mai multi spectatori pe traseu. Mare parte dintre traseele din aceasta zi vor trece prin zonele unde sibienii merg de obicei la iarba verde, adica prin zona Paltinis, Rasinari si Curmatura Stezei", a declarat Martin Freinadametz, organizatorul raliului.

Red Bull Romaniacs a debutat in anul 2004 cu 30 de concurenti, reusind ca dupa cinci editii sa adune la start 225 de impatimiti ai acestui sport. Desi francezul Cyril Despres, detinatorul a trei titluri consecutive la Red Bull Romaniacs, nu va veni la Sibiu, editia din acest an nu va duce lipsa de nume grele din lumea enduro-ului mondial. Printre acestea, ii putem aminti pe Andreas Letenbicheler (Germania), Michel Gau (Franta), Paul Bolton (Anglia), Gerhard Forester (Germania), Chris Birch (Noua Zeelanda), Mark Jackson (Anglia).

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.