Cauta in stiri

RSS Feed

motocros freestyle

Red Bull X-Fighters Exhibition Tour, prima demonstratie de FMX din Romania

06.07.2009
Foto ©: Red Bull Photofiles

Peste 15.000 de spectatori au asteptat, in ciuda ploii care nu a incetat sa cada timp de 2 ore in Piata Constitutiei din Bucuresti, pentru a vedea primul show de FMX din Romania.

Cei 4 rideri, Nick Franklin, Jimmy Verburgh, Morgan Carlson si Steven Stuyven au incins atmosfera la Red Bull X-Fighters Exhibition Tour. Timp de 45 de minute, acestia au impins limitele gravitatiei si logicii si au realizat cele mai spectaculoase trick-uri: Cliffhanger, Backflip, Coffin/Lazyboy, Kiss of death flip sau Whip.

Salturile ametitoare in inaltime si trick-urile ultimul racnet in materie sau chiar inventate la fata locului au pus stapanire pe centrul Bucurestiului, adrenalina atingand cote maxime. Aplauzele si strigatele de incurajare ale spectatorilor au intretinut atmosfera si i-a facut pe rideri sa dea ce stiau ei cel mai bine - sa faca trick-uri cu motorul.

Cei aflati in trafic, electrizati de showul plin de adrenalina din Piata Constitutiei, s-au prit brusc pe Bulevardul Unirii pentru a admira show-ul. Surprinzator, de aceasta data, nimeni nu a claxonat, ci au asteptat, in speranta ca vor mai inainta putin si vor ajunge cat mai aproape de zona evenimentului.

Red Bull X-Fighters Exhibition Tour, o demonstratie de FMX descinsa din competitia internationala Red Bull X-Fighters, este un proiect in care Jimmy  Verburgh, Morgan Carlson, Nick Franklin si Steven Stuyven s-au adunat pentru a face demonstratii in capitale din fiecare colt al lumii.

Jimmy Verburgh de nationalitate belgian, fondator si detinator al FMX4Ever si-a dorit de mic sa devina pilot de motocross. “Jimbo” a fost initial amator, dupa care si-a inceput cariera profesionista in GP, dar si super cross, dedicandu-se ulterior freestyle-ului. In prezent este liderul echipei de freestyle in Zelzate, Belgia, una dintre cele mai mari si cunoscute echipe de FMX din lume.

Morgan Carlson, de nationalitate suedez  a crescut intr-o familie de motociclisti, la un moment dat patru generatii de Carlsoni mergand pe motociclete. Si-a petrecut copilaria alaturi de tatal sau care participa la diverse competitii de motocross in Suedia, dar si in Europa. In 2003 a descoperit FMX-ul, iar in 2006 a participat la cteva campionate mondiale de IFMXF, fiind pe podium la trei dintre cele cinci competitii.

Nick Franklin, nascut in Noua Zeelanda, a fost pasionat inca de mic de motociclism, la 10 ani el dorindu-si o motocicleta, nu o bicicleta. Cand i-au luat parintii sai una a inceput sa participle la concursurile de junior. A inceput sa fie pasionat de freestyle, asa ca si-a construit o rampa chiar la ferma parintilor sai. In 2002 a participat la XAir in Noua Zeelanda si de atunci continua sa participle la astfel de competitii. In 2004 s-a alaturat echipei FMX4Ever, fiind unul dintre cei mai devotati membri.

Steven Stuyven, de nationalitata belgian , s-a apucat de FMX in 2004, la putin timp alaturandu-se echipei lui Jimmy. El este cel care se ocupa de mapele de prezentare, grafica, flayere de prezentare ale motocicletelor, postere, in prezent detinand compania Stoica Graphics.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.