Cauta in stiri

RSS Feed

endurocross

Regal moto la cea de-a sasea etapa a Campionatului National de Endurocross

13.07.2009
Foto ©: Motormedia

Pe 11 iulie, la Cheile Gradistei (Moeciu de Sus) s-a desfasurat cea de-a sasea etapa de endurocross a sezonului, un eveniment care, pentru fani, a fost un adevarat regal moto, avand in vedere ca la clasa A (Profi) au evoluat cei mai buni piloti de enduro din Romania, plus Frans Verhoeven - castigatorul clasei Maraton de la Dakar 2009.

Din dorinta de a sprijini sportul moto din Romania, Alex Garbacea, unul dintre pilotii Vectra Racing (echipa considerata a fi cel mai bun team privat din rally-raidul mondial), a organizat in week-endul trecut o etapa din Campionatul de Endurocross. Cel mai tanar pilot roman care a terminat un raliu din Campionatul Mondial de Rally-Raid a fost sprijinit in demersul sau de coechipieri (Marcel Butuza, Mani Gyenes, Romeo Duicu), iar invitatul-surpriza a fost Frans Verhoeven. Olandezul care a castigat pentru Vectra clasa Maraton la Dakarul din acest an a venit sa isi sustina coechipierul si a oferit un adevarat show pe traseul de motocross. In final, Frans a fost cel care s-a impus, dupa doua ore de cursa, la clasa A, fiind urmat de Romeo Duicu (primul pilot roman care a terminat raliul Dakar in configuratia America de Sud), Ioan Tara (track manager la Red Bull Romaniacs) si Mani Gyenes.

La clasa B (Sport), podiumul a fost ocupat de Ervin Zsolt Filimon, Ionut Cojocaru si Paul Fratila, in timp ce primii trei clasati la C (Hobby) au fost Bogdan Butiu, Alexandru Anghel si Radu Duicu. Clasa Quad, asa cum era de asteptat, a fost dominata de Razvan Irimescu, care a reusit sa faca un adevarat show, chiar daca in timpul evolutiei sale ploaia s-a intetit si traseul a devenit mult mai greu pentru vehiculele care au doar tractiune spate. Pe podiumul de la Quad au mai urcat Mihai Bajdechi si George Rusu.

Chiar daca la endurocross nu exista, pentru moment, o categorie pentru fete, la Cheile Gradistei s-a facut, totusi, un clasament, fiind premiate Sorina Sandu, Andreea Goga si Adriana Stanescu.

Dupa aceasta etapa, Mani Gyenes isi pastreaza prima pozitie in clasamentul general, indreptandu-se spre al treilea titlu de campion al Romaniei la Endurocross.

Urmatorul eveniment moto din zona Brasovului este etapa de enduro de la Zarnesti din week-endul 25-26 iulie, competitie organizata de clubul Vectra Zarnesti.

Galerie foto > Cheile Gradistei Endurocross

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.