Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Rezultate surprinzatoare la Misano

30.06.2008
Foto ©: WSBK

Germanul Max Neukirchner (Alstare Suzuki) si spaniolul Ruben Xaus (Sterilgarda Go Eleven Ducati) au castigat cele doua curse din a opta editie a Campionatului Mondial de Superbike HANNspree, desfasurata ieri pe circuitul de la Misano in fata a 68,000 de spectatori. Cu doua pozitionari pe locul al treilea, Troy Bayliss (Ducati Xerox) isi mareste avansul in fruntea clasamentului general la 49 de puncte.

Prima cursa: Neukirchner a reusit a doua victorie din acest sezon competitional. Dupa ce a mers moderat in primele tururi, germanul a marit ritmul in a doua parte a cursei depasindu-i pe Xaus si Troy Corser (Yamaha Motor Italia WSB), care au terminat in final pe pozitia a patra respectiv a doua. Locul trei pe podium a fost ocupat de liderul in clasamentul general Bayliss. Castigatorul de la Nurburgring, Noriyuki Haga (Yamaha Motor Italia WSB), a avut o cursa dificila terminand al zecelea in timp ce Max Biaggi (Sterilgarda Go Eleven Ducati) a fost scos din cursa de Michel Fabrizio (Ducati Xerox) in urma unei coliziuni in turul 12.

A doua cursa: Pe primele doua locuri s-au clasat cei doi coechipieri ai echipei private Sterilgarda Go Eleven Ducati intr-o victorie senzationala si neasteptata. Cele 25 de puncte au mers la Ruben Xaus, care a obtinut prima victorie din acest an, in fata lui Max Biaggi care a profitat de o greseala monumentala savarsita de Bayliss. Al patrulea si al cincilea loc au fost ocupate de cei doi piloti Yamaha, Noriyuki Haga si Troy Corser. Lorenzo Lanzi a terminat din nou pe sase in timp ce Neukirchner nu a reusit sa repete performanta din prima cursa. Clasat pe pozitia a opta, Carlos Checa a fost devansat in clasamentul general de Neukirchner.

Clasamentul (dupa 8 etape din 14): Piloti - 1. Bayliss (Ducati) 259; 2. Neukirchner (Suzuki) 210; 3. Checa (Honda) 207; 4. Haga (Yamaha) 191; 5. Corser (Yamaha) 185; 6. Nieto (Suzuki) 151; 7. Xaus (Ducati) 148; 8. Biaggi (Ducati) 117; 9. Fabrizio (Ducati) 111; 10. Kiyonari (Honda) 94; etc. Producatori - 1. Ducati 323; 2. Yamaha 284; 3. Suzuki 257; 4. Honda 226; 5. Kawasaki 64.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.