Cauta in stiri

RSS Feed

competitii europene

Rezultatele Campionatului European UEM Road Racing

13.10.2008
Foto ©: UEM

Ultima runda a Campionatului European Road Racing 2008 a inregistrat un mare succes datorita numarului mare de concurenti dar si datorita unei organizari riguroase. Conditiile meteorologice nu au fost prea favorabile astfel sedintele de antrenament au fost afectate spre nemultumirea concurentilor dar si a spectatorilor.

Programul a fost deschis de a treia si ultima runda a Campionatului Feminin European Road Racing unde castigatoarea clasei 1000 cmc a fost Nina Prinz pe o motocicleta Yamaha, iar Iris Ten Katen la clasa 600, desi in aceasta ultima cursa a reusit doar locul 3 pe podium.

La clasa Superstock 1000 cmc, pilotii spanioli Martinez, del Amor, Fores si Morales s-au impus inca de la inceputul cursei si au reusit sa isi pastreze pozitiile favorabile pana la sfarsit. Numai pilotul german, Jorg Teuchert, a putut tine pasul dar numai in primul tur. Ultimele rezultate l-au plasat pe Carmelo Morales in fruntea clasamentului, urmat de Bernat Martinez si Javier del Amor. Desi s-a clasat pe locul doi, pilotul Javier Fores, a fost descalificat datorita unor incalcari ale regulamentului cu privire la greutatea motocicletei sale.

Belgianul Xavier Simeon a castigat titlul la juniori, urmat de spaniolul Jordi Torres si italianul Luca Verdini.

Pilotii spanioli au dominat si clasa Supersport 600 cmc cu victoria lui Angel Rodriguez si locul trei pentru Daniel Rivas. Scotianul Kev Koghlan a ocupat a doua pozitie a podiumului dupa ce a reusit o cursa foarte buna. Ionel Pascota, a plecat de pe pozitia 24 a grilei de start si a terminat pe locul 25 la finalul cursei.

Cursa principala a zilei a fost cea a clasei 125 GP, difuzata in direct, unde italialienii Lorenzo Savadori si Riccardo Moretti au reusit sa se pastreze in fruntea plutonului inca de la inceput, urmariti insa de olandezul Joey Litjens si spaniolul Ricard Cardus. Desi a avut o cursa dificila Savadori a reusit sa se mentina in fruntea concurentilor pana la sfarsitul cursei, a doua pozitie revenind olandezului Litjens iar locul trei lui Ricard Cardus. Mircea Vrajitoru, ce s-a calificat pe grila de start a acestei curse, nu a mai participat din cauza unor probleme financiare.

Campionii europeni au fost premiati la sfarsit de catre diferite personalitati din Albacete, de Federatia Spaniola de Motociclism (RFME) si de UEM.

Bookmark and Share
pentru mircea melinte by mihai on 15.01.2011
te caut de multa vreme as vrea sa vorbim o743024604 ghidionmihai@yahoo.com
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.