Cauta in stiri

RSS Feed

motocros freestyle

Robbie Maddison face un backflip peste Tower Bridge

14.07.2009
Foto ©: Red Bull Photofiles

Starul motoctrosului freestyle, Robbie Maddison, a luat prin surprindere Londra ieri noapte executand un backflip spectaculos intre cele doua turnuri ale Tower Bridge-ului, ridicat la acel moment. Australianul de 27 de ani si-a luat zborul la ora 2.55 dimineata si a sarit aproape 30 de metri pe deasupra Tamisei.

La primele ore ale diminetii, Maddison a devenit primul rider din istorie care a sarit printre cele doua turnuri ale Tower Bridge cu o motocicleta. Australianul a folosit celebrul simbol al Londrei ca pista de decolare si aterizare, acoperind golul creat deasupra Tamisei de ridicarea podului legendar. La o viteza de 64 km/h, Maddison a decolat de pe partea nordica a podului, a executat un backflip fara maini, aterizand in fata turnului sudic al unui dintre cele mai faimoase locuri de pe planeta.

Inca o data Maddison si-a unit fortele cu Red Bull pentru a-si realiza visul britanic, dupa ce a scris deja istoria cu cel mai lung salt realizat vreodata cu motocicleta (106.9m), si cel mai inalt salt cu motocicleta (25.9m) la replica Arcului de Triumf din Las Vegas, in Ajunul Anului Nou 2008.

Maddison a declarat: Intreaga experienta a fost minunata. De la sariturile din Las Vegas mi-am propus sa fac ceva special aici la Londra si impreuna cu echipa Red Bull am cercetat Tower Bridge-ul luni de zile. A fost o chestiune de cateva minute si a trebuit sa planificam fiecare secunda, au fost multe lucruri de pus la punct dar am dus-o la bun sfarsit. Ceilalti spun ca sunt nebun, dar tot ceea ce vreau sa fac este sa imping pana la limita sportul pe care il practic si limita corpului meu si imi plac provocarile uriase. A fost un sentiment incredibil sa zbor intre cele doua turnuri si deasupra Tamisei”.

Maddison se va intoarce la Londra pe 22 August pentru a lua parte la ultima etapa a Red Bull X-Fighters World Tour 2009 la Battersea Power Station.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.