Cauta in stiri

RSS Feed

motocros freestyle

Robbie Maddison sare peste Canalul Corint si stabileste un nou record mondial

08.04.2010
Foto ©: Red Bull Photofiles

Robbie Maddison este unul dintre cei mai cunoscuti rideri de freestyle motocross din lume, iar pentru a practica o astfel de meserie, curajul este cuvantul de capatai. Astazi, Robbie Maddison si-a mai invins inca o data teama si a mai uimit milioane de oameni cu o saritura, de aceasta data peste Canalul Corint.

In varsta de 28 de ani, australianul este intr-o permanenta cautare de adrenalina, ca si cum trick-urile spectaculoase pe care le executa in cadrul Red Bull X-Fighters nu ar fi suficiente.

In 2007 si 2008, Maddison si-a adjudecat trei recorduri mondiale, iar in 2009 a sarbatorit Anul Nou la Las Vegas, sarind 30 de metri peste Arcul de Triumf din Las Vegas. Ultima imagine care ne vine in minte cu Robbie este saltul peste Tower Bridge, din Londra, cand a reusit chiar sa execute un backflip.

Multi rideri si-au dorit sa sara peste Canalul Corint, construit in 1893, insa australianul a fost primul care a si reusit. Si-a accelerat Honda 500 pana la 125 km/h, dupa care a traversat o distanta de peste 80 de metri, la 95 de metri deasupra nivelului apei.

Singura problema intampinata de Maddison a fost schimbarea suprafetelor – de pe iarba pe asfalt si apoi o suprafata artificiala, insa a depasit cu brio si aceasta problema. „Sa-ti invingi frica, acesta este intotdeauna cea mai dificila parte”, a spus Maddison.

Maddo pleaca din Grecia direct in Mexico City, pentru prima etapa a Campionatului Mondial Red Bull X-Fighters. Anul trecut, Maddison a fost vice-campion mondial, iar anul acesta se lupta pentru titlu.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.