Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

Robert Muresan, gata de start la Misano

21.06.2009
Foto ©: MS Racing Team

Robert Muresan va lua azi startul in prima sa cursa din Campionatul Mondial de Superbike, categoria Supersport. Aceasta va fi a doua cursa din cariera aradeanului de 18 ani in saua unei motociclete de 600 cmc.
 
Dupa ce, in urma cu cateva saptamani, a concurat in Campionatul Alpe Adria, etapa de la Brno, si a avut prilejul sa vada cum se comporta Triumphul Daytona, Robert Muresan a surprins placut in antrenamentul de astazi (21 iunie), obtinand un timp cu doar 2.451 secunde mai slab decat cel mai bun timp al antrenamentului. Tocmai pentru evoluatia buna din antrenamentul etapei mondiale de la Misano, Robert a primit un loc pe grila de start a cursei, chiar daca nu a putut obtine un timp suficient de bun in calificari. Dimineata, la antrenamentul liber, s-a descurcat bine, desi inca nu s-a acomodat cu motocicleta de 600 cmc, iar in calificari, din cauza problemelor tehnice si a ploii, Robert nu a avut timp sa parcurga un tur de pista suficient de rapid pentru a se califica automat in cursa.

La inceputul sesiunii de calificari a iesit pe circuit, insa dupa un tur a revenit la boxe pentru ca au aparut probleme cu aprinderea. Din pacate, mecanicii de la MS Racing nu au putut schimba aprinderea in mai putin de 20 de minute. in acest timp a inceput sa ploua, Robert a iesit pe pista cu pneuri de ploaie, ulterior pista s-a uscat insa, dar, din pacate, timpul acordat sesiunii de calificari se terminase. Avand in vedere ca pe ploaie nu ai cum sa obtii timpi mai buni decat pe uscat, cel mai bun timp al lui Robert in sesiunea de calificari a fost: 1.53.015, cu aproape 13 secunde mai mult decat cel care a stabilit pole-positionul (timpul pentru prima pozitie a grilei a fost stabilit cand pista era uscata si mecanicii se ocupau motocicleta lui Robert).
 
Fiti alaturi de primul pilot roman din CM de Superbike, categoria Supersport. Robert participa in acest campionat pentru a se antrena, avand in vedere noua configuratie a Campionatului Mondial de Motociclism Viteza, clasa mijlocie (in acest moment se concureaza cu motoare de 250 cmc, insa din 2010 se vor introduce si motoare de 600 cmc).

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.