Cauta in stiri

RSS Feed

enduro

Romaniacs ... The End

Costi Radoi | 19.06.2012
Foto ©: Red Bull

S-a incheiat si Romaniacs-ul din acest an. Ca de obicei a fost o cursa grea, in care talentul si indemanarea au adus in fruntea clasamentului piloti de o valoare incontestabila, cand vine vorba despre Extrem Hard Enduro.

Acum cateva zile am facut rezumatul prologului si al primei speciale. Sa ne ocupam de rezumatul celorlalte.

Ziua a doua de concurs a insemnat start in Sibiu si finish in Voineasa, unde s-a amenajat si bivuacul. Traseul a fost greu si presarat cu diverse obstacole, printre care o urcare in albia raului, urcare unde Birch a pierdut foarte mult timp din cauza epuizarii datorate accidentarii in urma careia nu este inca refacut.

Linia de sosire a fost trecuta de catre Jarvis, care a mai semnat o victorie de etapa. A fost urmat de Lettenbichler si de Walker.

Ziua a treia a insemnat plecarea din Voineasa si intoarcerea in Sibiu. Ca de obicei, Martin Freinadametz le-a pregatit concurentilor noi surprise pe traseu.

Jarvis a reusit a se impune din nou, insa de aceasta data a fost urmat de catre Birch si de Lettenbichler.

Ultima zi a competitiei a inceput cu startul in Sibiu si finish-ul in Gusterita. Si aceasta zi a avut o surpriza: o sesiune de hillclimb.

Prima pozitie a fost castigata de catre Walker, care a fost urmat de Lettenbichler si de Birch, Jarvis sosind numai pe a patra pozitie.

La general insa, Jarvis a condus detasat, de parca ar fi alergat in aceasta editie intr-o clasa “Graham Jarvis” speciala, fara niciun concurent real. Locul al doilea a fost ocupat de catre Lettenbichler iar al treilea de catre Walker.

Compatriotul nostru, Erwin Kovacs a sosit pe al saptelea loc la general. Alti compatrioti la clasa Pro au fost: Paul Fratila pe 13 si Emanuel Gyenes pe 17, Ioan Tara nereusind sa termine.

La clasa Expert Single, podiumul a fost ocupat de catre olandezul Van Den Goorbergh, australianul Nutall si Kunert din Germania.

Si la aceasta clasa am avut romani. Paul Cristian Harpa a terminat pe 6, iar Tiberiu Radu Butiu pe 20.

La Expert Team, Cyprian si Volny din Cehia au castigat concursul, fiind urmati de slovacii Fedor si Hanus si de portughezii Oliveira si Mota. Echipa TipTil Team, formata din Dani Otil si Krisztian Nagy a terminat pe 5. Constantin si Tudor de la Tranzmannschaft au terminat pe 8, iar echipa Endurostore, Calin si Babes, a terminat pe 9.

La clasa Hobby Single, clasamentul a fost format din spaniolul Gomarin, australianul Sinclair si portughezul Oliveira.

Romanii din aceasta clasa au fost: Eduard Razvan Avramescu pe 11 si Mihai Brandus pe 43.

La Hobby Team invingatorul a fost echipajul Holcak si Urban din Cehia. Acestia au fost urmati de compatriotii lor Brazina si Lach iar pe pozitia a treia, Vodrak si Rathousky, din aceeasi tara. Echipa romaneasca formata din Dobrescu si Maracineanu a fost descalificata si nu a putut puncta.

Cum incheiem? Cu declaratia lui Jarvis, care a spus ca doreste sa revina pentru a mai castiga si pt a trece de palmaresul lui Despres, pe care tocmai l-a egalat.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.