Cauta in stiri

RSS Feed

Romanian SuperBike

Romanian SuperBike dupa etapa de la Hungaroring

25.06.2009
Foto ©: Bocos Benedict

A treia etapa din Campionatul Romanian SuperBike s-a desfasurat weekend-ul trecut pe circuitul Hungaoring din Ungaria, pe o vreme instabila care a afectat cursele.

Prima zi a fost excelenta atat din punct de vedere meteorologic cat si din punct de vedere al rezultatelor pilotilor care se imbunatateau dupa fiecare sesiune de antrenamente. Din a doua zi lucrurile au inceput sa se schimbe, norii si-au luat locul cuvenit iar stropii de ploaie nu au intarziat sa apara. In fiecare boxa se simtea agitatia, toti incercau sa anticipeze si sa-si pregateasca motocicletele pentru cursele ce urmau sa se desfasoare pe ploaie.

Ziua programata curselor SuperBike si SuperSport a fost cu totul imprevizibila. Competitile au fost amanate, intrerupte, pilotii nu stiau ce setari si ce cauciucuri sa foloseasca pentru motociclete...toate bineinteles din cauza vremii instabile. Jumatate de ora ploua, mai mult burnita, apoi doua ore ploaia se oprea, timp suficient pentru a se forma o mazga ce acoperea pista si o facea sa-si piarda aderenta. Cu o saptamana in urma pe circuitul Hungaroring a avut loc o cursa formula 3, cauciucurile masinilor lasand un strat gumos. Acesta in combinatie cu stropii de ploaie au transformat pista intr-un patinoar.

Chiar inainte de startul primei curse SuperBike pilotii Ionut Mistode si Daniel Vargolici au intampinat dificultati. In turul de incalzire Ionut Mistode a descoperit probleme tehnice si a fost nevoit sa se intoarca la boxa pentru remedierea lor iar Daniel Vargolici a cazut din cauza unei portiuni acoperite cu ulei. Aceasta intamplare a facut sa decaleze programul cu cel putin 20 de minute. Dupa start cursa era condusa de Gunter Zochling urmat de pilotul roman Ionut Mistode. Din nefericire cei doi au cazut, Zochling fiind primul iar la cateva tururi a fost urmat de Mistode; acest fapt a adus cateva rasturnari de situatie in clasament. Nu atat de nefericita a fost competitia pentru Liviu Dumitrescu, el terminand pe locul patru la general si pe doi in clasamentul Romanian SuperBike.

Cea de-a doua cursa SuperBike a fost la fel de palpitanta ca si prima. Pista incepuse sa se usuce, toti pilotii erau indecisi in alegerea cauciucurilor iar acest lucru s-a vazut cu fiecare tur ce trecea. Cei ce au ales cauciucuri intermediare sau slick au avut probleme cu aderenta, neputand tine pasul cu pilotii care au optat pentru cele de ploaie. Aceeasi greseala a facut-o si Ionut Mistode care din pacate nici in cea de-a doua cursa nu a putut termina in primele 3 pozitii. Norocul a fost insa de partea pilotului roman Liviu Dumitrescu care a terminat pe pozitia a treia in Romanian SuperBike.

Imprevizibilul a continuat si la cursa SuperSport care s-a impartit in doua manse. Startul s-a dat la ora 12 iar steagul rosu s-a ridicat dupa numai 4 tururi din cauza accidentului suferit de pilotul Ionel Pascota care a lasat urme de ulei astfel incat competitia nu se mai putea desfasura in conditii de siguranta fiind necesara oprirea ei.

Rezultatele primei parti erau satisfacatoare pentru Octavian Negrea el aflandu-se pe al doilea loc dupa italianul Andrea Muraca. Ionel Pascota se situa pe a treia pozitie, in spatele lui la mica distanta se afla Catalin Cazacu. Restartul pentru celelalte 8 tururi ramase s-a dat cu mare intarziere, imediat dupa a doua cursa SuperBike. Ca si acolo, pilotii categoriei SuperSport au intampinat aceeast nehotarare in alegerea pneurilor si aceleasi probleme din cauza vremii si mai ales din cauza aderentei scazute a pistei. In schimb aici cei care au ales cauciucuri intermediare au avut de castigat, circuitul era aproape uscat, doar pe mici portiuni inca era umezeala. Astfel la reluarea cursei, pilotul Catalin Cazacu, pornit de pe pozitia a patra a grilei de start, a ajuns sa ocupe pozitia doi chiar din primul tur, urmand ca in final sa castige.

Clasament final SuperSport:
1. Catalin Cazacu (Honda)
2. Andrea Muraca (Kawasaki)
3. Octavian Negrea (Yamaha)

Clasament final SuperBike:
1. Andrea Francescotti (Honda)
2. Liviu Dumitrescu (Yamaha)
3. Iulian Soros (Suzuki)

Clasamentul de mai sus are in vedere doar pilotii care puncteaza in Campionatul Romanian SuperBike.
Etapa a patra a competitiei va avea loc la Most (Cehia), in perioada 17-19 iulie. Pentru clasamente complete si mai multe informatii accesati site-ul competitiei Romanian SuperBike.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.