Cauta in stiri

RSS Feed

Raliul Dakar

Romeo Duicu si Marcel Butuza vorbesc despre prima saptmana din Dakar 2009

10.01.2009
Foto ©: Vectra Racing Team

Dupa primele 7 etape, caravana primului Dakar desfasurat in America de Sud s-a oprit in Valparaiso pe malul Oceanului Pacific pentru o bine meritata zi de odihna, care va fi urmata de etapele din zona La Serena si din desertul Atacama.

Romeo Duicu si Marcel Butuza vorbesc despre primele zile din editia 2009 a Dakar-ului si despre ce asteapta de la a doua parte a raliului:

Romeo Duicu (#67): "Aceasta prima saptamana a fost destul de grea, dar am avut sanasa sa mergem prin locuri frumoase. Ieri chiar dupa ce am terminat proba speciala, am intrat un pic in rezervatia de la poalele masivului Aconcagua, in drum catre Valparaiso orasul de pe malul Pacificului unde suntem astazi in ziua de odihna.

Cea mai grea zi pentru mine din aceasta parte a raliului a fost ziua a 4-a, cand am avut de trecut peste primele dune. Am pierdut acolo peste o ora si a fost greu pentru ca m-au cam lasat puterile si eram extrem de obosit.

Nu incerc sa ma gandesc la saptamana urmatoare pe ansamblu, ci iau fiecare zi pe rand pentru ca imi doresc foarte mult sa termin acest raliu.

Trebuie, sa le multumesc lui David , Frans si lui Marcel pentru ca sunt cu noi in echipa. Frans si David ma ajuta foarte mult in fiecare seara cand ne pregatim road book-urile pentru ziua urmatoare. Avem de facut foarte multe modficari in fiecare seara, pentru ca se mai scurteaza probele s-au se schimba traseul trecut initial de organizatori, si ei ma ajuta pentru ca au multa experienta la capitolul navigatie."

Marcel Butuza: "Prima saptamana din acest Dakar a fost una destul de grea pentru echipa, dar ma astept ca in aceasta a doua parte a raliului sa vad un David Casteu mult mai rapid, mai ales acum cand se simte mult mai bine. In urma cu cateva zile a fost intepat de o albina si aproape ca nu isi putea tine deschis ochiul stang. Dupa aceea s-a ranit cu o creanga dintr-un copaca si rana s-a infectat.

Frans ar fi stat mult mai bine in clasament daca nu ar fi primit acea penalizare de 38 de minute pentru depasirea limitei de viteza. Lopez merge foarte bine si acum, cand ne aflam in tara lui, sper sa avem parte de rezultate bune mai ales ca el cunoaste aceste zone in care va merge raliul.

Singurul lucru pe care il regret este acela ca eu si Mani am fost fortati, in urma probelemlor medicale, avute dupa accidentarile din etapele 1 si 2 sa ne retragem din raliu."

Mai multe despre Mani Gyenes puteti afla accesand blogul lui Mani. Mai multe fotografii si informatii despre Vectra Racing Team sunt disponibile pe: www.vectraracing.com

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.