Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Ruben Xaus va pilota BMW S 1000 RR

26.06.2008
Foto ©: WSBK

Planurile constructorului bavarez de a intra in Campionatul Mondial de Superbike din 2009 incep sa prinda contur. Dupa ce au batut la usa lui Max Neukirchner, care a refuzat oferta preferand sa ramana la echipa sa Alstare Suzuki, se pare ca BMW a gasit in sfarsit un pilot experimentat in persoana lui Ruben Xaus. Spaniolul in varsta de 30 de ani are o vasta experienta in lumea curselor pe doua roti, activand pe rand in toate campionatele mondiale: Supersport, Superbike, MotoGP ca apoi sa revina in Superbike.

Avand la activ 138 de curse numai in Superbike, Ruben Xaus poate fi solutia pe care germanii o cauta de ceva vreme. Surse din Spania precizeaza ca pilotul catalan este deja inteles cu BMW, ramanand de pus la punct doar ultimele detalii. BMW S 1000 RR doreste sa se lupte direct cu motocicletele japoneze, venind cu un motor 4 in linie in timp ce Ducati ramane fidel aceluiasi v-twin consacrat iar Aprilia se ambitioneaza cu noul V4.

Contractul pe care il are Ruben Xaus cu echipa Sterilgarda Ducati in Campionatul Mondial de Superbike expira la sfarsitul acestui sezon competitional. Actualmente clasat pe pozitia a saptea in campionat, in fata coechipierului Max Biaggi, pilotul spaniol isi va lua numarul de concurs 111 la BMW dupa doua sezoane de concurat pe 999R si 1098R.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.