Cauta in stiri

RSS Feed

Red Bull Romaniacs

Schimbare de lider chiar in penultima zi

19.08.2009
Foto ©: Red Bull Photofiles

In cea de a treia zi a sa Red Bull Romaniacs 2009, cel mai dificil raliu hard enduro al lumii a dovedit ca nu trebuie sa ai doar o motocicleta buna si sa fi in forma ca sa ajungi la finis ci trebuie sa fi si norocos. Xavier Galindo, omul care a impresionat rideri cu experienta precum Cyril Despres sau Gerhard Forster si care se afla pe locul intai dupa doua zile in munti, a cazut destul de rau dupa punctul de service din ziua 3 si si-a fracturat tibia dreapta.

Xavier Galindo: “A fost o cursa foarte frumoasa insa pentru mine s-a terminat prea repede. Am avut pur si simplu ghinion astazi. Nu a fost o cazatura spectaculoasa insa mi-am prins piciorul intre motocicleta si o piatra mare si mi s-a fracturat tibia. Acum voi pleca catre Barcelona, unde medicul meu va hotar daca este necesara o interventie chirurgicala sau nu. Vreau sa revin la Red Bull Romaniacs pentru ca imi place aceasta cursa si este prima la care am concurat cu GPS.

Abandonul lui Galindo l-a propulsat pe Cyril Despres in fruntea clasamentului general francezul fiind la mai putin de un minut in fata ocupantului locului doi, Andreas Lettenbichler. Pe trei se afla Chris Birch, neozeelandezul care s-a abonat la podium in ultimile doua editii ale Red Bull Romaniacs (locul 2 in 2007 si locul 3 in 2008).

Din pacate, Xavier Galindo nu a fost singurul rider din topul celor de la clasa Profi care a fost nevoit sa renunte pe 18 august. Graham Jarvis castigatorul editiei din 2008 a avut probleme la partea electirca a Shercoului sau si a trebuit sa abandoneze.

Revenirea de la Petrosani la Sibiu nu a fost una chiar de bun augur nici pentru pilotii romani de la Red Bull Romaniacs. Paul Fratila si coechipierul sau Calin Raducu au pierdut podiumul dupa ce au stat foarte mult in padure sa remedieze o problema tehnica. Iar Paul, care a terminat Prologul pe locul doi la clasa Hobby, a trebuit sa cedeze in fata unei echipe germane aflate pe locul patru si in fata team-ului Crazy Bike Sibiu format din Felician Groza si Alexandru Cernatescu.

Sorina Sandu, prima romanaca care a indraznit sa se inscrie la cel mai dificil raliu hard enduro din lume, a dovedit ca desi vine din motocros stie sa isi dozeze efortul si alaturi de coechipiera sa Daniela Pexa sa ajunga cu bine la finis in fiecare zi. Dupa trei zile echipa celor doua se aflau in primele 20 la clasa Hobby.

Pe locul 10 la Hobby se afla dupa trei zile team TipTil, echipa formata din Dani Otil si Krisztian Nagy.

Romeo Dunca si Francois Vulliet au pierdut si ei pozitia de pe podiumul de la clasa Expertii Echipe, fiind inainte de ultima zi pe locul patru la cinci minute in spatele locului trei.

Mani Gyenes a fost in a treia zi cel mai rapid concurent de la clasa Expert Single si daca nu va avea probleme tehnice, sau nu se va accidenta, atunci pilotul Vectra Racing va termina pe podium la Red Bull Romanaics 2009. Din pacate, chiar daca a avut cel mai bun timp pe 18 august distanta cel il desparte pe Mani de Jurgen van den Goorberch (ocupantul locului 1) este mult prea mare pentru a mai fi recurperata intr-o singura zi.

Ultima zi a Red Bull Romaniacs distantele pe care le vor parcurge pe 19 august.
116 km Profi
110 km  Experti
110 km Hobby

Finisul oficial al raliului va fi pe Bd. Coposu din Sibiu, unde dupa ora 11.30 sunt asteptati sa urce in cladirea aflata in constructie (langa Spitalul Judetean) cei care au rezistat celor patru zile de hard enduro din Carpati.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.